Quantcast

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko S. Skvernelio atviras laiškas kauniečiams

  • Teksto dydis:

Gerbiami kauniečiai, kviečiu jus būti itin aktyvius šiuose rinkimuose ir patiems kurti Kauno miesto ateitį.

Kiekvienas iš jūsų yra vertas jums tarnaujančios vietos valdžios, gebančios sukurti deramą aplinką gyventi, auginti vaikus, kurti, tinkamą aplinką senjorams. Esu tikras, kad Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ komanda girdi Kauno žmonių lūkesčius ir yra pasirengusi pateikti rimtą alternatyvą šiandieniam politiniam monolitui, kuris susiformavo miesto taryboje.

Net nesiplėsiu apie bandymus dėti lygybės ženklą tarp vadovavimo miestui ir savo ar savo aplinkos interesų tenkinimo.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ siūlo rinktis tikrai patyrusią komandą – nuo švietimo ekspertų, medikų ir sėkmės lydimų verslininkų, kurios nariai daug metų dirba dėl Kauno ir kauniečių.

Esu įsitikinęs, kad Kaunas vertas tų, kurie gebės laikytis aukščiausių moralės ir skaidrumo standartų.

Mūsų Vyriausybės laikotarpiu pirmą kartą šalies istorijoje šalies gynybos finansavimas perkopė 2 proc., nors tam ilgus metus priešinosi net apie tai tuščiai kalbėję konservatorių politikai. Realiai augusios pensijos, pakelta minimali alga, gausesnės visų Lietuvos šeimų pajamos, skiriama parama pirmam būstui regionuose, įteisinti vaiko pinigai – tik dalis sprendimų, kurie dar ir dabar primena apie mūsų darbą Vyriausybėje.

Deja, bet per pastaruosius kelerius metus šiandienės konservatorių vadovaujamos Vyriausybės politika nusisuko nuo Lietuvos žmonių, jų problemų, jie pasirinko kitą kelią – arogancijos, nebendravimo, ignoravimo, negirdėjimo, jau nekalbant apie vengimą prisiimti atsakomybę už Seimą juodinantį skandalą.

Neslėpsiu, niekada nebūčiau pagalvojęs, kad, palikus teisėsaugą, teks kelti klausimus apie bandymus dangstyti pedofilijos istoriją Lietuvos Respublikos Seime. Išgyvename šalies politinės moralės krizę, kuri, deja, persikelia ir į kasdienį Lietuvos žmonių gyvenimą. Realios problemos nesprendžiamos, o svarbiausios šalies institucijos užsiima primityviu valdančiųjų partijų interesų dengimu ar net tapo jų įkaitais. Tai neteisinga jūsų visų atžvilgiu.

Dirbdami Vyriausybėje dėjome visas pastangas, kad visos savivaldos būtų finansuojamos tolygiai sprendžiant jų gyventojų kasdienes problemas. Su Kauno – taip pat, tad Kauno mieste įgyvendinome nemažai svarbių projektų, kurie tapo tikromis sėkmės istorijomis – nuo Dariaus ir Girėno stadiono, „Žalgirio“ arenos baseino iki kitų didelių infrastruktūros projektų. Mes ne tik girdėjome Kauno ir kauniečių lūkesčius, bet ir siekėme realaus gyvenimo kokybės proveržio jame.

Padėjome tvirtus pamatus ir kitiems projektams Kaune, kuriuos išjudinti sunku dabartinei Vyriausybei, besivadovaujančiai asmeniniais interesais – skiriant finansavimą tik savos koalicijos atstovų valdomoms savivaldybėms, o ne visoms, vienodai. Tai ciniškas požiūris.

Turiu pripažinti, kad ir užsitęsę skandalai Kauno miesto savivaldybėje siunčia rimtą signalą dėl Kaunui ir kauniečiams reikalingų projektų ir pokyčių tęstinumo. Diskredituoti svarbius projektus yra paprasta, o atkurti miestiečių pasitikėjimą gali būti ir neįmanoma. Įgyvendinant pokyčius negalima įjungti buldozerio principo ir negirdėti vietos bendruomenių – juk savivaldos tikslas ir yra palaikyti artimą kontaktą su bendruomenėmis ir atliepti gyventojų kasdienius lūkesčius.

Mūsų komanda girdi Kauno žmonių lūkesčius ir yra pasirengusi pateikti rimtą alternatyvą šiandieniam politiniam monolitui.

Šiuose rinkimuose mes siūlome rimtą ir atsakingą požiūrį į Kauną – nekomandiruojame kandidatų iš Vilniaus, kurie su Kaunu realiai neturi nieko bendro. Nebandome žadėti neįgyvendinamų vizijų ir nesiekiame perkelti nacionalinės politikos sąskaitų suvedinėjimo į kauniečių problemų sprendimo klausimus.

Tad Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ siūlo rinktis tikrai patyrusią komandą – nuo švietimo ekspertų, medikų ir sėkmės lydimų verslininkų, kurios nariai daug metų dirba dėl Kauno ir kauniečių.

Tai nėra vieno ar kito koncerno deleguotų darbuotojų komanda – šiuos žmones vienija sėkmingo Kauno vizija ir konkretūs darbai, galintys pagerinti kauniečių kasdienį gyvenimą.

Mūsų kandidatas į merus – Gintautas Labanauskas – daugeliui kauniečių pažįstamas ne tik iš aktyvios politinės, bet ir iš labdaringos veiklos. Šios kadencijos Demokratų sajungos „Vardan Lietuvos“ tarybos frakcijos nariai – Edita Gudišauskienė, Rasa Šnapštienė ir Vygantas Gudėnas savo kasdieniu nuoširdžiu darbu, o ne tuščiais žodžiais įrodė, kad jiems rūpi Kaunas ir jo ateitis. Tikiu, kad mūsų komandos indėlis į prarasto ryšio su Kauno bendruomenėmis atkūrimą gali būti ypač svarbus.

Demokratų komanda kviečia jus į atvirą dialogą sprendžiant kasdienes problemas ir atverčiant naują – Kauno sėkmės istorijos – puslapį.

Svarbiausia – būkite aktyvūs. Neleiskite nubalsuoti už jus kitiems.

Būtinai ateikite balsuoti rytoj ir kviečiu pasirinkti tuos, kurie realiais darbais įrodė, ką gali.

Kviečiu jus balsuoti už sąrašą Nr. 7 – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatus!

Saulius Skvernelis

 

 

 

 

 

 

Politinė reklama bus apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ rinkiminės sąskaitos. Užs. 1846308.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokas

Vokas portretas
Bet kaip neturi jokios sarmatos Skvernelis. Dirbęs policijoje, apsivoges ir baudes pilieti kuris paviešino jo nesąžiningumo, dabar lenda tautai išpūtes žandus regzdamas naujas afioras.

tukas

tukas portretas
Taigi vagių ir partinių išverstaskūrių valkatų partija lieja ašaras mat nepakako Skverneliui pinigų kelio asfaltavimui tai mylimasis Matijošaitis galės finansuoti draugą milicininką juk ranka ranką plauna

prie seno skvernelio

prie seno skvernelio portretas
prisiuvo naują švarkelį. Gavosi tas kas ignitį prichvatizavo. Dabar akcinykam 90 milijonų išmokėsi. Už praeitus metus. Valstybei - t.y. visiems priklausančius milijonus. Švarkelio dėka.
VISI KOMENTARAI 131

Galerijos

Daugiau straipsnių