Quantcast

Demokratų frakcija siūlo laikinąją komisiją aiškintis, ar tinkamai valdoma pandemija

Opozicinė Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ registravo siūlymą sudaryti laikinąją komisiją aiškintis, ar tinkamai buvo ir yra valdoma koronaviruso pandemija.

Komisijai būtų pavesta atlikti pandemijos valdymo parlamentinę kontrolę ir iki lapkričio 1 dienos pateikti siūlymus dėl teisės aktų pataisų, siekiant efektyvesnio jos valdymo ir žmogaus teisių bei laisvių užtikrinimo.

Demokratai siūlo, kad komisijai vadovautų Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pagal Seimo statutą, iniciatyvos teisę sudaryti laikinąsias kontrolės arba tyrimo komisijas turi Seimo valdyba, komitetai, frakcijos ir ne mažesnė kaip ketvirtadalio Seimo narių grupė.

Nutarimo projekte rašoma, kad komisiją siūloma kurti atsižvelgiant „į kylančius visuomenės pasitikėjimo dėl koronaviruso infekcijos pandemijos valdymo iššūkius“.

Nurodoma, kad pandemijos valdymo priemonės yra susijusios su žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių ribojimu ir reikia užtikrinti, kad jos išliktų „proporcingos viruso plitimo keliamai grėsmei ir būtų ribotos“.

Pažymima, kad COVID-19 pandemijos sukelta krizė Europoje „peraugo į ekonominę, socialinę krizę, dar labiau išryškino egzistuojančius nesutarimus visuomenėje, pažeidžiamumą ir atskirtį“.

Taip pat nurodoma, kad Seimas mato didelį nepasiskiepijusių ir nenorinčių skiepytis asmenų skaičių, kylančius protestus, nuolatinės patikimos informacijos trūkumą bei viešos diskusijos apie vakcinaciją poreikį.

Vilniuje dėl COVID-19 ribojimų buvo surengti keli mitingai, vienas jų, rugpjūčio 10 dieną prie Seimo, peraugo į riaušes, neramumų kilo ir per kitą mitingą rugsėjo 10-ąją, Seimui pradedant rudens sesiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
ta pandemija niekaip nevaldoma.Yra tik "valdžios" traukuliai.Kuo daugiau griežtų ribojimų,tuo labiau didėja susirgimų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių