Quantcast

Dėl žmonių gyvybių ir saugumo I. Šimonytė sakė nevengsianti nepopuliarių sprendimų

Prastėjant epidemiologinei premjerė Ingrida Šimonytė teigia dėl žmonių gyvybių išsaugojimo ir saugumo nevengsianti nepopuliarių sprendimų.

Taip ji kalbėjo sekmandienį per valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavimą.

„Sakiau ir sakysiu, kad darysiu viską kovodama už žmonių gyvybes, saugumą ir ateitį, net jeigu tam prireiks ir nepopuliarių sprendimų“, – teigė ji.

Pasak Vyriausybės vadovės, šiuo metu dalyvaujama savotiškose lenktynėse su koronaviruso mutacijomis, aktyviu plitimu židiniuose, todėl, anot jos, kiekvienas visiškai paskiepytas žmogus yra svarbus šios kovos dalyvis.

I. Šimonytė dėkojo tiems, kas pasitiki mokslu, medicina, valstybe, popiežiumi ir ragino daryti viską, kad nereikėtų riboti medicinos paslaugų ar sukelti medikams dilemą, kuriam sunkiai sergančiam žmogui suteikti medicinos pagalbą pirmiausia.

Būčiau kur kas laimingesnė, jei būtų galima apsieiti be ribojimų ir kasdienybės įpročių pokyčių.

„Būčiau kur kas laimingesnė, jei būtų galima apsieiti be ribojimų ir kasdienybės įpročių pokyčių“, – sakė ji.

„Deja, gana dažnai Lietuvoje tariama laisvė tampa pretenzija į egoizmą, o ne  pagarbaus ir oraus gyvenimo atsakingoje bendrystėje galimybe“, – kalbėjo premjerė.

Anot jos, dabar Lietuvoje „nenormaliai daug laiko skiriama tam, kad sugalvotų, kaip reikalavimus apeiti, tarsi jie nustatyti dėl pačių reikalavimų“.

„Deja, bet atrodo, kad akivaizdžius dalykus tenka įrodinėti kovojant už laisvę numirti ir dar pakeliui numarinti kitus“, – sakė I. Šimonytė.

Kovą su COVID-19 ji vadino solidarumo, atsakingumo ir empatijos egzaminu.

„Tikrai noriu tikėti, kad mes jį vis tiek išlaikysime, nepaisant antimokslo ir antilaisvės apologetų“, – teigė premjerė.

Kalbėdama apie neteisėtos migracijos valdymą I. Šimonytė situaciją lygino su šacmatų partija, kuri žaidžiama nesilaikant jokių taisyklių.

„Negali varžytis prie šachmatų lentos su tais, kurie užuot judinę figūras pagal taisykles, tiesiog trenkia per galvą“, – taip Minsko režimą apibūdino Lietuvos Vyriausybės vadovė.

Ji akcentavo, kad Vyriausybei pavyko pasiekti, jog neteisėta migracija per Baltarusiją būtų oficialiai pripažinta visos Europos Sąjungos problema.

„Skaidriai ir greitai pastatysime fizinį barjerą, kuris bus vienas ilgiausių Europoje“, – sakė politikė.

Šiemet per pasienį su Baltarusija į Lietuvą pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija. Rugpjūčio pradžioje siekiant stabdyti neteisėtą migraciją pasienyje imta naudoti apgręžimo politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautėlis

Vytautėlis portretas
Don Kichoto kova su vėjo malūnais buvo nebereikalo mokyklos literatūros programoje, iš anksto ruošė... Beje tas priekvailis su kvailio pagalba bent niekam nepakenkė...

Vytautas

Vytautas portretas
Oi tu netaps prezidente Ingrida, kaip tau ale rūpi kiti žmonės, bet o kodėl nuosavos šeimos nesukūrei?! Beje ką reiškia padarysi bet ką ir nevengsi nepopuliarių sprendimų?! Ar į koncertina aptvertus konteinerius - namelius prievarta iš namų išveši visus antivakserius, o gal net ir iššaudyti, sudeginti ir giliai užkąsti liepsi kad tik kitiems saugiau taptų?! Beje kodėl kariai verčiami vergauti septynias dienas per savaitę? Net kai kurie vergvaldžiai sekmadienį savo vergams dirbti neliepdavo. O beje tavo žiniai ne visi apskritai tiki Dievu ir juolab ne katalikiškai, bet tu remiesi tik popiežiumi, tarsi autoritetu visiems

Nesimato

Nesimato portretas
Nei mažiausio požymio, kad būtų dedamos pastangos paprastų žmonių gelbėjimui, pagalbai, gydymui, sakyčiau priešingai - kuo toliau, tuo blogiau visiems
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių