Quantcast

Dėl Seime įvykusio incidento su T. Tomilinu policija apklausė V. Valkiūną

Seimo narys Valdemaras Valkiūnas ketvirtadienį policijoje apklaustas dėl gruodį Seimo salėje įvykusio incidento su parlamentaru Tomu Tomilinu.

T. Tomilinas tvirtino, kad V. Valkiūnas per Seimo posėdį jam smogė ranka.

Ketvirtadienį V. Valkiūnas BNS patvirtino lankęsis policijoje.

„Teisinga informacija, tik gaila, kad valstybės paslaptys nuteka“, – sakė parlamentaras.

Jis nebuvo linkęs atskleisti, apie ką tiksliai kalbėjosi su pareigūnais. Politiko teigimu, įvykis buvo seniai ir šiandien tai nėra jo gyvenimo prioritetas.

„Nesusipratimas įvyko, tiek tų reikalų. Mes žmonės skirtingi, reaguojame į įvykius, procesus skirtingai, būna, kad skirtingi mentalitetai, skirtingi įsitikinimai, gaunasi nesusipratimai. Mes su antra puse po to nesusipratimo ranką padavėme, tarsi de facto susitaikėme, o de jure reikia suderinti, kad mūsų įsitikinimai dėl proceso sutampa. Paskutinį posėdį bendravome“, – tvirtino V. Valkiūnas.

Jis BNS teigė incidento nuotaikomis negyvenantis ir nuoskaudų nesinešiojantis.

Jokio susistumdymo nebuvo, ne taip suprato žmogus.

„Jokio susistumdymo nebuvo, ne taip suprato žmogus. Kitaip įvertina tą prisilietimą. Lietuviai išvis distancijos tokie besilaikantys. Aš kitokio mentaliteto, kaip italai, ne karštesnio, bet kur kontaktas artimesnis. Lietuviai, baltai, kur ištiestos rankos atstumas“, – nesusipratimo priežastis aiškino parlamentaras.

Anot jo, gruodį incidentas kilo dėl skirtingo požiūrio į pabėgėlių klausimą.

„Čia ideologiškai, jis – už pabėgėlius, aš – prieš pabėgėlius. Palaikau L. Kaščiūno ir ministrės kietą liniją, jie pabėgėlius vadina neteisėtai kirtusius sieną, aš juos nusikaltėliais laikau ir jie turi būti atitinkamai priimti. Pats galiu pragyventi maitindamasis ir konservais už penkis eurus, o jiems skiriama po 20 eurų. Kiek mūsų pačių piliečių gyvena baisiomis sąlygomis, be dušų, turi pas giminaičius glaustis?“ – tvirtino parlamentaras.

V. Valkiūnas piktinosi, kad valstybė leidžia pinigus pirkdama namelius ir tenkindama pabėgėlių reikalavimus, o pretenzijoms esą nėra galo.

„Dėl to ir sukonfliktavome“, – sakė Seimo narys.

Incidentas tarp Seimo narių įvyko gruodį. Seimo narys, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ T. Tomilinas policijai pranešė, kad kolega parlamentaras V. Valkiūnas Seimo posėdžių salėje sudavė jam į krūtinę. Seimo narys tuomet teigė, jog taip įvyko ne juokais ir toks elgesys netoleruotinas.

„Aš kalbėjau apie jį svarstant vieną įstatymą, jis paskui priėjo – ką ten apie mane šnekėjai? Aš sakau, papasakosiu, ir jis man taip (sudavė) stipriai į krūtinę. Man neskauda ten labai stipriai, bet visi matė“, – gruodį BNS sakė T. Tomilinas.

T. Tomilinui iškvietus pareigūnus, šie buvo nuvykę į Seimą aiškintis situacijos. Dėl šio įvykio sostinės policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar portretas
Tame seime nesuprasi kas vyksta,kai visokių pakraipų zmogai sueina,vieni snarglius i palanges valosi,kiti priekabiauja prie pasyvesnių, kaip premjerė sako :demokratijos laimėjimas.

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
Emocijos. Sveikai mastantis pilietis pamates politinį turistą - išdaviką automatiškai užmeta jam į akį/ar į pilvą kaip šiuo atveju/ Refleksas. Nieko nepadarysi

Bus nušviesta?

Bus nušviesta? portretas
Sostinės policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Valkiūno/Tomilino. O kas pradėjo tyrimą dėl premjerės ir Kauno mero kaukių nedėvėjimo? Bus plačiau nušviesta?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių