Quantcast

Dėl S. Skvernelio registruoto ženklo „Tėvynės labui“ kilo protestas

Grupė verslininkų, viešųjų ryšių specialistų, žurnalistų, visuomenės veikėjų pareiškė protestą dėl premjero Sauliaus Skvernelio siekio registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“.

Jie argumentuoja, kad S. Skvernelio prašomas registruoti prekių ženklas – žodžių junginys „Tėvynės labui“ – yra nurodytas kariuomenės statute ir negali būti „kieno nors asmeninė nuosavybė“.

Viešą protestą pasirašė žurnalistai Edmundas Jakilaitis ir Andrius Tapinas, lenktynininkas Benediktas Vanagas, „Media bitės“ vienas savininkų Tomas Balžekas, aktorius Paulius Tamolė, architektas Justinas Žalys, viešųjų ryšių verslo atstovai  Arūnas Kemežys, Antanas Šaduika bei kiti žinomi asmenys. Dauguma jų yra Šaulių sąjungos nariai.

Žurnalistas E. Jakilaitis feisbuke trečiadienio rytą paskelbė viešą laišką, kurio ragina premjerą per savaitę atsisakyti šio jam priklausančio prekės ženklo, nes kitaip iniciatoriai planuoja kreiptis į teisėsaugą.

Proteste pažymima, kad žodžiai „Tėvynės labui“ yra ištariami tik ypatingomis visiems kariškiams bei statutiniams pareigūnams progomis – duodant priesaiką, gaunant valstybinius apdovanojimus, reiškiant padėką.

„Tai žodžiai, kuriuos ištaria valstybės apdovanojimus gaunantys realiuose karo veiksmuose pasižymėję kariai, nusikaltėlių gaujas sutriuškinę ar ypatingus nusikaltimus atskleidę pareigūnai ir kitaip priesaiką Tėvynei garbingai vykdę asmenys. Tokiomis progomis neturėtų skambėti kokio nors politiko ar politinio darinio pavadinimas“, – rašoma proteste.

Anot protesto iniciatorių, „tai žodžiai, kurie neturėtų būti savanaudiškai bandomi susieti su kokiu nors asmeniu ar politine organizacija“.

„Toks žodžių junginys nėra ir negali būti kieno nors asmeninė nuosavybė. Tai visų Lietuvos piliečių, o ne vienos asmens turtas“, – pažymima rašte.

Toks žodžių junginys nėra ir negali būti kieno nors asmeninė nuosavybė. Tai visų Lietuvos piliečių, o ne vienos asmens turtas.

Protesto autoriai taip pat argumentuoja, kad tokio žodžių junginio registravimas prekių ženklu prieštarauja Prekių ženklų įstatymui, kuriame nustatytas draudimas registruoti ženklą, jeigu jis yra sudarytas iš didelę simbolinę vertę turinčio žymens.

„S. Skvernelio bandymas pasisavinti Lietuvos valstybei ir jos piliečiams didelę simbolinę vertę turintį žodžių junginį „Tėvynės labui“ pažeidžia valstybės politiko elgesio principus, įpareigojančius politiką gerbti žmogų ir valstybę, vadovautis Konstitucija, elgtis padoriai, vengti nesąžiningų pranašumo siekimo būdų, būti nesavanaudiškam, tai yra tarnauti valstybei ir visuomenės, o ne savo asmeniniams interesams“, – skelbiama proteste.

Jo iniciatoriai ragina S. Skvernelį atsiimti savo asmeninę paraišką registruoti prekių ženklą „Tėvynės labui” kaip savo asmeninę nuosavybę ir taip „išvengti nepagrįsto ir neteisėto svarbių Lietuvos valstybei simbolių naudojimo savo asmeniniams politiniams tikslams“.

Premjerui to nepadarius per savaitę, protesto dalyviai ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo, Patentų biurą – dėl registracijos panaikinimo, Seimo Etikos ir procedūrų komisiją – dėl galimo valstybės politiko elgesio principų pažeidimo.

Naujienų portalas tv3.lt antradienį pranešė, kad ministro pirmininko S. Skvernelio vardu gruodžio 2 dieną gauta paraiška registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“. Tai oficialiai skelbiama Lietuvos prekių ženklų duomenų bazėje.

Pasak portalo, pačią paraišką pateikė advokatas Dominykas Vanhara. Prekės ar paslaugos, kurios priskiriamos registruotam ženklui, registro pažymoje įvardijamos kaip „politinių susirinkimų rengimas“.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas patvirtino, faktą, kad toks prekės ženklas buvo registruotas ministro pirmininko vardu.

„S. Skvernelis rezervavo šį pavadinimą, nes jis buvo naudojamas rinkiminės kampanijos metu. Šis šūkis tiesiogiai siejasi su S. Skverneliu, todėl norima jį apsaugoti. Tai nereiškia, kad S. Skvernelis kuria partiją ar politinį judėjimą“, – portalui sakė S. Malinauskas.

Rugpjūčio pabaigoje Registrų centre buvo rezervuotas juridinio asmens pavadinimas „Tėvynės labui“, tačiau ši rezervacija baigėsi gruodžio 6 dieną.

Su šūkiu „Tėvynės labui“ S. Skvernelis dalyvavo prezidento rinkimuose pavasarį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "S. Skvernelio prašomas registruoti prekių ženklas – žodžių junginys „Tėvynės labui“ – yra nurodytas kariuomenės statute ir negali būti „kieno nors asmeninė nuosavybė“" - išskyrus atvejį kai tas SS įkurs SAVO partiją ir save pasiskelbs fiureriu, save susitapatins su visa šalimi; tuomet kai sakysim 'Tėvynė', automatiškai suprasim SS.

Galimas geras internetinis darbas

Galimas geras internetinis darbas portretas
Aš uždirbu gerą atlyginimą iš namų 5394 - 7285 dolerius per savaitę, kas yra neįtikėtina, mažiau nei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ekonomikoje. Kiekvieną dieną dėkoju Dievui, kad turėjau palaiminimą gautti šias instrukcijas, ir dabar mano pareiga yra sumokėti už jas ir pasidalyti su visais. tiesiog sekite šią svetainę ... ...........................>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­­l­o­w­7­7.C­o­m

Jonas

Jonas  portretas
Tėvynės labui , bet pirmiausia savai kišenei. Šūkiai kad išlaikyti postą , t.y. savo naudą. O kad tą postą išlaikyti , tenka eiti riešutauti su tokiais, kuriems tėvynė yra geografinė lovio vieta .
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių