Quantcast

Dėl prezidento pažymėjimo įteikimo G. Nausėdai – nesklandumai

  • Teksto dydis:

Išrinktajam prezidentui Gitanui Nausėdai ir naujiems Europos Parlamento nariams penktadienį Seime bus įteikti pažymėjimai.

Renginys turėjo prasidėti 11 val., bet vėliau buvo nukeltas į 14.30 val.

Pažymėjimą naujai išrinktam prezidentui istorinėje Kovo 11-osios akto salėje turėjo įteikti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Bet, pasirodo, VRK pirmininkė nespėjo grįžti iš komandiruotės, todėl pažymėjimų teikimo ceremoniją teko pavėlinti. 

Apie iškilusius nesklandumus dėl pažymėjimų teikimo prezidentui ir naujiesiems europarlamentarams socialiniame tinkle pranešė žurnalistas Andrius Tapinas.

„Naujai išrinktam prezidentui šiandien nepavyko numatytu laiku įteikti pažymėjimo, nes VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė nespėjo grįžti iš komandiruotės ir pamiršo ką nors įgalioti įteikti pažymėjimą. Pamiršo. Prezidentui. Įteikti. Dokumentą. Kam nepasitaiko.

Dar gali būti problemų prezidentui su įsikraustymu į Turniškes, nes sargas pamirš atrakinti vartus. Ir dėl inauguracijos būtų neblogai du kart pasitikrint laiką, nes kanceliarijoj koks popierius gali nusimest“, – feisbuke šmaikštavo A. Tapinas.

L. Matjošaitytė: tai nuo mūsų nepriklausė

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė L. Matjošaitytė pernelyg nesureikšmina to, kad penktadienį teko atidėti valstybės vadovo pažymėjimo įteikimo ceremoniją G. Nausėdai ir išrinktiems europarlamentarams. VRK pirmininkė teigia, kad kaltas atidėtas skrydis iš jos ir kolegės Olgos Kilkinovos komandiruotės užsienyje. Kritikos ir pašaipų dėl susidariusios padėties sulaukusi L. Matjošaitytė tvirtina, kad dėl gautų pastabų pati neįsižeidusi, o komentarus jai žarstę asmenys pirmiausia turėtų įvertinti patys save.

„Artimiausias skrydis, kurį mes gavome, buvo šis rytas, tai dėl šios priežasties tokia nemaloni situacija atsitiko“, - Eltai sakė L. Matjošaitytė, pridūrusi, kad tokie nenumatyti atvejai atsitinka išties retai.

Pasak jos, visi ceremonijoje dalyvaujantys asmenys buvo supratingi, nes situacija niekaip nuo VRK nepriklausė.

Į Europos Parlamentą išrinkta Seimo narė Rasa Juknevičienė socialiniame tinkle „Facebook“ apgailestavo, kad dėl pakeisto laiko ji ceremonijoje negalės dalyvauti.

„VRK pirmininkė nesugebėjo sugrįžti laiku į Vilnių iš visiškai nesvarbaus seminaro Rumunijoje, niekam nepaliko įgaliojimų, nepasirašė pažymėjimų, nes, matyt, be jos veido šalia išrinktojo prezidento reportažas nebus toks gražus“, - feisbuke rašė R. Juknevičienė.

Viešojoje erdvėje pasirodžiusių pašaipių komentarų dėl atidėtos ceremonijos, L. Matjošaitytės teigimu, ji nevertina labai įžeidžiai.

„Tiems žmonėms reikėtų įsivertinti save, jeigu jie vienaip ar kitaip šaiposi. Aš tikrai neskaitau komentarų, ir galbūt tie žmonės nori parodyti, kaip jie išmano tam tikrus dalykus, bet juoktis iš tokių dalykų... Čia kiekvienam gali atsitikti, nepaisant to, kokias pareigas eina žmogus ar kur jis keliauja", - teigė VRK pirmininkė.

"Kitą kartą, kai tokia situacija pasitaikys tiems, kas komentuoja su aštriais liežuviais, tai galėsime tada ir pakalbėti, kodėl taip atsitiko", - po Prezidento pažymėjimo įteikimo G. Nausėdai sakė L. Matjošaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kieno

Kieno  portretas
duktė-nesvarbu. Aišku, Matjošaičio pavardė neskamba l.švariai ( lygiai kaip ir Karbauskio). Svarbu, kad Matjošaitytė būtų nearogantiška, be ironijos, šilta ir sąžininga. Sąžiningai atliktų savo darbą !

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šita Matijošaitytė ne V.Matijošaičio dukra,ar kita kokia giminaitė.Kažkaip niekam nesvarbu ir niekas nerašo apie tai o man įdomu.

giliai

giliai portretas
dzin.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių