Quantcast

Dėl pareigūnų veiksmų prieš M. Puidoką į Seimą iškviesta generalinė prokurorė

  • Teksto dydis:

Dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų galimos prievartos prieš Seimo narį Mindaugą Puidoką antradienį į parlamentą kviečiama generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Ją parlamentarai į posėdžių salę kvietė jau praėjusį ketvirtadienį, iškart po kratos M. Puidoko kabinete Seime, tačiau tuomet vietoj generalinės prokurorės atvyko jos pavaduotojas Gintas Ivanauskas.

Kai kurie parlamentarai tai įvertino kaip nepagarbą Seimui ir reikalavo, kad į jų klausimus atsakytų pati Generalinės prokuratūros vadovė.

Ketvirtadienį Seimo Darbo partijos frakcijos narys M. Puidokas pranešė, kad STT pareigūnams atliekant kratą jo kabinete prieš jį panaudotas smurtas.

Politikas tvirtino, kad jam atsisakius atiduoti mobiliuosius telefonus pareigūnai jį prispaudė, ėmė dusinti, suplėšė kelnes, įdrėskė ranką.

Po šio Seimo nario pranešimo STT informavo atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl M. Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus bandymo papirkti parlamentarą konservatorių Matą Maldeikį.

STT teigė, kad jos darbuotojai turėjo prievarta paimti telefonus iš Seimo nario M. Puidoko, nes parlamentaras atsisakė vykdyti teisėtus pareigūnų reikalavimus.

Dėl įvykio pradėtas vidinis patikrinimas.

Tyrimo duomenimis, M. Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius Seimo patalpose pasiūlė M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus kolegas, jog būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

Šioje byloje įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu taip pat pateikti azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininkui Samoilui Kacui.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Nusibodo klausyti vaikiško Puidoko melo ir išsisukinėjimo.Jei nekaltas tai ko bijai duoti duoti savo telefonus.Prisidirbo ir dar drįsta kitus kaltinti.Durnai aiškina kaip jam sugadino sveikatà .Tik juokas ima apie tokias kalbas.Puidokas parodė savo tikràjį veidà.

JUOZAPAS

JUOZAPAS portretas
Gerbiamas M.PUIDOKAI, ar Jums neatrodo. kad perdaug SUSIREIKŠMINOTE ?

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Mat seimūnai neliečiami ir vali pavekti savo bendražygius.Matyt Puidoko telefone buvo įrašų ,kurių ne visi galėjo matyti.Jei aš nieko tokio neturiu taitegu ima ir skaito.Pre daug įsigalėjo tokie seime manau.Ir dar kaltina teisėsaugą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių