Quantcast

Dėl Neringos mero ryšių – tyrimas

Etikos sargai aiškinasi, ar Neringos meras Darius Jasaitis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų. Šio politiko vadovaujamoje savivaldybėje ir biudžetinėse Neringos įstaigose dirba nemažai mero giminaičių, todėl įtariama, jog D.Jasaitis ne visuomet nusišalindavo nuo sprendimų, susijusių su artimuosius įdarbinusiomis įstaigomis, priėmimo.

Įdarbinta giminė

Dienraštis "Klaipėda" publikavo, kiek D.Jasaičio giminaičių gyvena iš biudžeto ("Neringos meras į darbą – su mama, žmona, sūnumi, dukra ir blondine" (2018 09 24).

Mero mama Ramutė Jasaitienė dirba Neringos savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vyresniąja specialiste, sūnus Audrius Jasaitis ir buvusi žmona Indrė Jasaitienė darbuojasi savivaldybės biudžetinėje įstaigoje "Paslaugos Neringai" kontrolės postų kasininkais.

Mero duktė Karolina Jasaitytė dirba Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre "Agila" viešųjų ryšių specialiste.

Neringos savivaldybėje dirba ir D.Jasaičio gyvenimo draugė Kristina Vlach. Moters karjerą vainikavo Neringos savivaldybės administracijos Dokumentų valdymo ir ūkio skyriaus vedėjo pareigos.

Tą kartą klausiamas žurnalistų, kaip reikėtų vertinti tokią giminystės ir kitokiais ryšiais susijusią darbo vietų gausą, pats D.Jasaitis aiškino, jog iš biudžeto šioje savivaldybėje minta daugelis.

"Šiandien situacija yra tokia, kad Neringoje pagrindiniai darbdaviai yra Neringos savivaldybei pavaldžios įstaigos, o smulkiajam verslui smarkiai įtaką daro sezoniškumas, tad dažniausiai kuriamos sezoninės darbo vietos", – apie galimybes rasti darbą jo vadovaujamoje savivaldybėje kalbėjo meras D.Jasaitis.

VTEK – Seimo nario skundas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija plačios D.Jasaičio giminės įdarbinimo istorijomis susidomėjo ne iš karto.

Rengiant pirmąją publikaciją šia tema, dienraštis klausė VTEK vertinimo, tačiau tą kartą etikos sargai tragedijos dėl iš biudžeto gyvenančių D.Jasaičio artimųjų nematė.

Vis dėlto pakartotinai VTEK pasiaiškinti situaciją Neringoje pareikalavo Seimo narys Naglis Puteikis.

Rašte komisijai N.Puteikis pateikia pavyzdžių, kai Neringos meras D.Jasaitis dalyvavo priimant tam tikrus sprendimus, tuo veikiausiai sukeldamas privačiųjų ir viešųjų interesų konfliktą.

"Gavau gyventojų skundą, kuriame aiškinama, jog D.Jasaitis nevengia ir beveik niekada nenusišalina nuo sprendimų rengimo, svarstymo ir priėmimo dėl klausimų, tiesiogiai susijusių su Neringos biudžetinėmis įstaigomis, kuriose dirba jo buvę ar esami šeimos nariai", – rašoma N.Puteikio rašte.

Posėdžiuose – svarstė ir sprendė

VTEK pateiktame skunde rašoma, jog šį kovą D.Jasaitis dalyvavo Neringos savivaldybės Biudžeto, finansų ir ūkio komiteto ir Kontrolės komiteto jungtiniame posėdyje, kuriame buvo svarstyta Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" vadovo 2017 metų ataskaita.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre viešųjų ryšių specialiste dirba D.Jasaičio duktė.

Biudžeto, finansų ir ūkio komiteto ir Kontrolės komiteto jungtiniame posėdyje kitu klausimu buvo svarstyta galimybė biudžetinei įstaigai "Paslaugos Neringai" įsigyti tarnybinį automobilį.

Šioje įstaigoje dirba savivaldybės mero D.Jasaičio sūnus A.Jasaitis ir buvusi žmona I.Jasaitienė.

Biudžeto, finansų ir ūkio komiteto ir Kontrolės komiteto jungtiniame posėdyje meras dalyvavo ir sprendžiant klausimą dėl Neringos savivaldybės biudžetinės įstaigos vardu gautos paramos skirstymo taisyklių patvirtinimo.

Visose biudžetinėse įstaigose dirba Neringos savivaldybės mero D.Jasaičio buvę ir esami šeimos nariai.

"Visose biudžetinėse įstaigose dirba Neringos savivaldybės mero D.Jasaičio buvę ir esami šeimos nariai. Tuoj Neringos merui giminių ims trūkti, aš jo vietoje duočiau skelbimą į laikraštį ir ieškočiau antros ir trečios eilės giminaičių. Maža ką, gal kam darbo reikia?" – retoriškai klausė N.Puteikis.

Neringos savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinės apsaugos posėdyje šį pavasarį meras dalyvavo Neringos savivaldybės biudžetinės įstaigos vardu gautos paramos skirstymo taisyklių patvirtinimo procese.

Nidos KTIC "Agila" vadovo 2017 metų ataskaita buvo svarstoma ir tarybos Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto komiteto posėdyje. D.Jasaitis šiuo atveju taip pat nenusišalino.

Jis, beje, vadovavo Neringos savivaldybės tarybos kovo 29-osios posėdžiui, kuriame ir buvo patvirtinta Nidos KTIC "Agilos" direktorės ataskaita.

Tame pačiame tarybos posėdyje politikai balsavo ir dėl lengvojo automobilio įstaigai "Paslaugos Neringai" pirkimo bei dėl kitų klausimų, kurie liečia mero artimuosius įdarbinusias įstaigas.

Senatis – treji metai

N.Puteikio pastabose VTEK pažymėta, jog D.Jasaitis nematė reikalo nusišalinti ir Biudžeto, finansų ir ūkio valdymo ir Kontrolės komitetų jungtiniame posėdyje, kuris vyko šį balandį, svarstant biudžetinės įstaigos "Paslaugos Neringai" vadovo ataskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žurnaliste,

žurnaliste, portretas
ar kitamet nepitrūksi popieriaus ir rašalo, rašyti apie naujai atėjusių liberastų varkes. Bet kadangi giliai sėdi jų kišenėje, tai regis, kad pritrūksi

aš portretas
Neringiškiai gėda , negi nėra nei vieno padoraus žmogaus Nidoje... ar vėl issirinksite iš baimės tą patį... ar dėl smegenų trūkumo

opa

opa portretas
buvusi žmona ir sūnus dirba posto kasininkais. Ot pareigos!!! Gal kokia teta tualetus valo savivaldybėj? Neturit ką veikti :)
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių