Quantcast

Dėl naikintuvo skrydžio nutraukta prezidento ir Ispanijos premjero spaudos konferencija

Lietuvos karinių oro pajėgų Šiaulių aviacijos bazėje ketvirtadienį vykusi prezidento Gitano Nausėdos ir Ispanijos premjero Pedro Sanchezo (Pedro Sančeso) spaudos konferencija buvo nutraukta, kadangi reikėjo pakelti vieną iš oro policijos misiją atliekančių naikintuvų.

„Oro erdvės stebėtojai užfiksavo tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skrendančius du orlaivius, kurie neturėjo skrydžio plano, neatsakinėjo, todėl buvo informuota ir aktyvuota oro policija“, – BNS sakė Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Andrius Dilda.

„Vienas iš orlaivių, kuris buvo šalia rengiamos spaudos konferencijos, buvo aktyvuotas ir įgula pakilo perimti tų dviejų orlaivių. Kitas naikintuvas pakilo iš angaro. Du naikintuvai buvo pakelti“, – pridūrė jis.

Spaudos konferencija prasidėjo šiek tiek po 11.30 val.

Dar nebaigus pasisakymo G. Nausėdai, ją teko nutraukti – transliacijoje matyti, kaip personalas ruošia naikintuvą skrydžiui, o prezidentas ir Ispanijos premjeras pasitraukia nuo spaudos konferencijai skirtų tribūnų.

Kiek vėliau ketvirtadienį spaudos konferencija buvo pratęsta.

„Turiu pasakyti, kad mūsų spaudos konferenciją nutraukė realus atvejis, iškvietimas. O ką jūs galvojate? Galvojate, kad čia prezidentai, premjerai šneka visokias deklaracijas, o niekas realybėje neveikia? Matote, kad viskas veikia puikiausiai“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Galiu patvirtinti, kad naikintuvas pakilo į orą greičiau nei per 15 minučių. O jeigu dar atmestume tas penkias sekundes, per kurias reikėjo patraukti mūsų tribūnas ir mus iš kelio jam, tai būtų pakilęs dar penkiomis sekundėmis anksčiau“, – teigė jis.

Prezidentas padėkojo Ispanijos premjerui, taip pat Ispanijos kariams, tarnaujantiems oro policijos misijoje, už jų kvalifikaciją bei pasirengimą.

„Ką tik pamatėme tikrą atvejį, kuris iš tikrųjų vyksta, ir tai pateisina Ispanijos pajėgų buvimą Lietuvoje. Norėčiau padėkoti mūsų pulkininkui ir visai ispanų misijai“, – teigė Ispanijos vyriausybės vadovas P. Sanchezas.

Vėliau Vilniuje jis sakė, jog ši situacija atskleidė sklandų Lietuvos ir Ispanijos karių bendradarbiavimą.

„Šiandien pasaulis ir mes matėme savo akimis, kad reakcija buvo greita ir buvo galima stebėti, kaip gerai saugomos sienos. Mes buvome liudytojai, kaip puikiai bendradarbiavo Lietuvos ir Ispanijos kariai“, – kalbėjo Ispanijos premjeras.

Ispanijos kariai NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdo aštuntą kartą.

Ispanijos karinės oro pajėgos su septyniais „Eurofighter Typhoon“ naikintuvais Lietuvoje misijai vadovauja nuo gegužės pradžios. Planuojama, kad misiją iš Šiaulių ispanai vėl vykdys 2022 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

du naikintuvai isgirde kad kazkas tai kazkur tai skrenda

du naikintuvai isgirde kad  kazkas tai kazkur tai skrenda  portretas
pakile move y svedija ,o Siauliu garnizonas pakeles rankas isejo y lauka --pasiduot ... bet ... niekas neatvyko , niekas neatskrido... teko labai nusivilt , todel nuleido rankas ir pradejo uzsiiminet sportine gimnastika, rankas zemyn ...rankas y sonus..rankas auukstyn...

cha cha ha ha ha ,,.... du susireiksmine agrastai

cha cha ha ha ha ,,.... du susireiksmine agrastai  portretas
apsitriede isgirde lektuvo gausma , move paknupstom y bunkery pamperus pasikeist , ....kadangi tryda nesiliove ......prates ,,konferecija,, kada galutinai issitries...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių