Quantcast

Dėl L. Linkevičiaus vizito Baltarusijoje šaukiamas neeilinis posėdis Seime

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Audronius Ažubalis, Žygimantas Pavilionis ir Emanuelis Zingeris kreipėsi į Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Juozą Bernatonį penktadienį sušaukti neeilinį komiteto posėdį dėl kitą savaitę numatomo Minske vyksiančio Baltarusijos lyderių ir užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus susitikimas.

Anot parlamentarų, neeilinis posėdis šaukiamas išgirsti ministro L. Linkevičiaus poziciją pirmą kartą nuo prezidentės Dalios Grybauskaitės laikų vyksiančiame susitikime.

„Tai ypač svarbus vizitas į Baltarusiją, nes, prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijos metu pats ministras Linas Linkevičius ne kartą teigė, kad oficialus dialogas su aukščiausiais Baltarusijos režimo pareigūnais negali Lietuvai atnešti jokios naudos, nes realiai kalbamės su Kremliaus gubernatoriumi Minske. Kodėl ministras staiga pakeitė poziciją ir pamanė galįs per Aleksandrą Lukašenką įkalbinti Vladimirą Putiną kad ir nebetęsti Astravo AE statybos? Mums kelia didelę nuostabą – tiek dėl vizito turinio, tiek dėl paties ministro pozicijos nenuoseklumo“, – teigė Užsienio reikalų komiteto narys Audronius Ažubalis.

Kodėl ministras staiga pakeitė poziciją ir pamanė galįs per Aleksandrą Lukašenką įkalbinti Vladimirą Putiną kad ir nebetęsti Astravo AE statybos?

Anot komiteto nario Ž. Pavilionio, tokie susitikimai su agresyvaus režimo aukščiausiais atstovais gali būti vykdomi nebent turint aiškų Europos Sąjungos, o gal net visos transatlantinės bendruomenės mandatą, kuris palaikytų mūsų strateginius tikslus Baltarusijos atžvilgiu. Bet, pažymi Ž. Pavilionis, ministras nepadarė visko, kad Europos Sąjunga, Jungtinės Amerikos Valstijos, Kanada, taip pat Ukraina palaikytų Lietuvos poziciją.

„Ministras L. Linkevičius nepadarė visko, kad būtų palaikomas net ir prezidento Gitano Nausėdos suformuotas tikslas – ES lygiu uždrausti elektros importą iš akivaizdžiai niekada nebūsiančios saugios Astravo AE. Vietoje vizito į Minską ministras turėtų keliauti į Rygą, Taliną, Berlyną, Briuselį, Vašingtoną ir kitas svarbiausias mūsų sąjungininkų sostines, kad tokiam vizitui gerai pasiruoštų. Galų galeUžsienio reikalų komitetas turėtų būti bent informuotas apie vizito tikslus, prasmę, taip pat galimas negatyvias pasekmes, žinant, kad Baltarusijos režimas visada pasinaudodavo tokiais oficialiais vizitais, kad išjuoktų ir apjuodintų Lietuvą. Bijau, kad po tokio vizito, kai Baltarusijos režimas paskelbs, kad dialogas su Lietuva sėkmingai vyksta, mums bus labai sunku sukurti koaliciją prieš Astravą Vakaruose, kuo ir užsiims šiuo metu kuriamas ir vasario 15 d. Seimo Kovo 11-osios Akto salėje inauguruojamas Lietuvos Sąjūdis prieš Astravo AE“, – teigė Ž. Pavilionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZOSE,

ZOSE, portretas
Kaipgis jau nusisikti negalesime be amerikonu ir kitu.Tegul koncervatoriai paanalizuoja ka jie padare tokio,kad si elektrine butu nepastatyta! Dabar tik reikia stengtis,kad ji butu saugi nes jau traukinys seniai nuvaziaves. Nes su tokia retorika koncervatoriu toli nenuvaziuosime. Baltarusija musu kaimynas ir su ja reikia skaitytis,o nepilti siuksles ant jos. Ziurekit savo tvarto.

cia

cia portretas
tik suvaikejusiu ir nukvasusiu politpasizaidimas uz MM pinigus atseit kazka darome VEIDMAINIAI...

...

... portretas
Tariamasi ar tą 'bakteriologinę bombą' į Minską siųst?..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių