Quantcast

Dėl galimo dokumentų klastojimo V. Pranckietis kreipėsi į etikos sargus

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu įvertinti parlamentarų, siekusių inicijuoti nenumatytus Seimo posėdžius šių metų lapkričio 4 d., elgesį.

Seimo vadovo kreipimesi nurodyta, kad lapkričio 3 d. Seimo pirmininko sekretoriatą pasiekė Seimo narių siūlymas sušaukti du nenumatytus Seimo posėdžius. Seimo pirmininkas atkreipia dėmesį, kad nors siūlymas buvo pasirašytas 47 Seimo narių, susipažinus su surinktų parašų lapais, buvo pastebėta, kad siūlymą pasirašė ne 47 Seimo nariai, o tik 45, nes 2 Seimo narių parašai kartojosi skirtinguose parašų rinkimo lapuose.

Seimo pirmininko vertinimu, toks parlamentarų elgesys, kai Seimo valdybai teikiamas galimai suklastotas dokumentas, diskredituoja visą Seimą ir turėtų būti nesuderinamas su Valstybės politikų elgesio kodeksu.

Trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba nutarė nešaukti nenumatyto Seimo plenarinio posėdžio, kuriame būtų svarstoma, ar kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl galimų pažeidimų per Seimo rinkimus.

Beje, Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė nutarimo projektui, kuriuo būtų atsižvelgta į Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl galimų pažeidimų per Seimo rinkimus. Šį klausimą Seimas ketina toliau svarstyti lapkričio 10 d.

ELTA pastebi, kad Seimo seniūnų sueiga neatmeta galimybės surengti nenumatytą posėdį kitą savaitę, trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių