Quantcast

Darbo partija – už LLRA šalinimą iš Vyriausybės

  • Teksto dydis:

Darbo partijos valdyba remia socialdemokratų prezidiumo ir šios partijos lyderio Algirdo Butkevičiaus apsisprendimą šalinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovus iš Vyriausybės - tokį sprendimą „darbiečiai“ priėmė pirmadienio vakarą.

Šios partijos atstovai nusiteikę perimti energetikos ministro postą.

„Darbo partijos valdyba suformulavo valdančiųjų koalicijos Politinei tarybai savo poziciją - Darbo partija, žiūrėdama valstybiškai, palaiko premjero poziciją dėl klausimų susijusių su Vyriausybe“, - po valdybos posėdžio žurnalistams Seime pareiškė Seimo vadovė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

Tačiau ji nepranešė, kokios pozicijos „darbiečiai“ laikysis apsisprendžiant dėl LLRA likimo valdančiojoje koalicijoje. 

„Mes išreiškėme palaikymą premjerui, o visus kitus klausimus aptarsime rytoj (antradienį koalicijos Politinėje tarybos posėdyje - BNS)“, - teigė L.Graužinienė, paklausta, kokia yra „darbiečių“ pozicija dėl LLRA tolesnio buvimo valdančiojoje koalicijoje.

Pasak jos, savo poziciją dėl susidariusios situacijos turėtų išreikšti ir LLRA. „Gal jie turės kažkokių pasiūlymų“, - teigė L.Graužinienė paklausta, ką tikisi išgirsti iš LLRA.  

Seimo vadovės teigimu, LLRA šalinama iš Vyriausybės, nes trikdo jos veiklą - paraližuota Energetikos ministerijos veikla. 

„Manau, kad šioje situacijoje mes (...) matome, kad premjeras tiesiog negali  dirbti Vyriausybėje. Mums yra labai svarbu, kad visi projektai, kurie numatyti Vyriausybės programoje, būtų įgyvendinti ir realizuoti. Ir energetikos sritis (energetikos ministrą pagal valdančiosios koalicijos susitarimą deleguoja LLRA - BNS) yra labai sudėtinga“, - teigė L.Graužinienė.

Anot jos, Darbo partijai galėtų skirti savo energetikos ministrą: „Mes pasiryžę kalbėtis ir manome, kad galime būti pretendentai  į tą ministeriją“.

Paklausta apie galimus „darbiečių“ kandidatus į energetikos ministrus, L.Graužinienė teigė, kad apie tai „dar anksti kalbėti“.

Pasak jos, iš valdančiosios koalicijos pasitraukus LLRA, tarp socialdemokratų , „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ vyktų derybos dėl kitų postų, kurie priklausė LLRA, persiskirstymo: „Čia jau derybiniai klausimai“.

Klausimus dėl susidariusios situacijos valdančiosios koalicijos antradienį pavakarę spręs politinė taryba.

Socialdemokratų prezidiumas pirmadienio vakarą sutarė, kad LLRA turėtų prarasti postus Vyriausybėje. „Tvarkiečių“ valdybos posėdis planuojamas antradienį, po Politinės tarybos posėdžio.

Valdančiąją centro kairės koaliciją sudaro LSDP, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Šiuo metu Seime ši koalicija turi 89 narius iš 141.

Pasitraukus LLRA, koalicijoje liktų 81 parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivanova

Ivanova portretas
Pagarba darbo partijai ir socialdemokratams, nereikėjo jų išvis koalicijoje, iš pradžių juk jie norėjo švietimo ministro portfelio, labai juokingai būtų atrodę, kad švietimui vadovauja svetimos tautybės žmonės, kaip prie carizmo. Valdžia turi dirbti LIETUVAI ir LIETUVOS piliečiams, nelojalių LIETUVOS RESPUBLIKAI neturi būti prie valdžios lovio, nei valdininko , nei tarnautojo, nei mokytojo, kurie gauna atlyginimą iš mūsų mokesčių mokėtojų kišenės ir yra nelojalus LIETUVOS VALSTYBEI.

Vilnius

Vilnius portretas
Tai,laaabai GERAI,,seniai situos lenkus ismesti,,jie tar nauja ruskiams,,ivanui,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių