Quantcast

V. Gapšys skėlė: per visą Lietuvą planuojame turėti daugiau nei 10 merų

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija Vilniuje renkasi į suvažiavimą, kuriame bus tvirtinami partijos kandidatai į merus. Pasak partijos rinkimų štabo vadovo Vytauto Gapšio, tikimasi, kad kovo 1 d. vyksiantys savivaldybių tarybų rinkimai, kuriuose pirmą kartą merai renkami tiesiogiai, bus sąžiningesni, o Darbo partija per visą Lietuvą turės daugiau nei dešimt merų.

„Planuojame turėti daugiau nei dešimt merų per visą Lietuvą ir, žiūrint į mūsų kandidatų sąrašą, jų pasirodymą ankstesniuose rinkimuose, tiek savivaldos, tiek Seimo rinkimuose, mes manome, kad tai yra labai realus rezultatas“, – interviu LRT Radijo laidai „Ryto garsai“ sako V. Gapšys.

Pastaruosiuose rinkimuose į Seimą Darbo partija laimėjo 29 vietas. Prieš tai vykusiuose savivaldos rinkimuose jos delegatai gavo 165 vietas. Šeštadienį vyksiančiame suvažiavime planuojama pristatyti per 50 partijos keliamų kandidatų į miestų ir rajonų merus.

„Gyventojai patys nuspręs, kas turi būti meras […]. Aš tikiu, kad šie rinkimai bus sykiu ir sąžiningesni, nes gyventojai galės tiesiogiai išreikšti savo valią“, – teigia V. Gapšys.

Šeštadienio vakarą taip pat turėtų paaiškėti, kuris iš penkių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iškeltų pretendentų taps kandidatu į sostinės merus.


Valdančioji Darbo partija šios dienos suvažiavime tvirtina partijos kandidatus į merus bei rinkimų programą.

Anot Darbo partijos rinkimų štabo vadovo Vytauto Gapšio, suvažiavime planuojama pristatyti per 50 partijos keliamų kandidatų į miestų ir rajonų merus.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 1 dieną. Pirmą kartą juose merai bus renkami tiesiogiai.

Vilniuje „darbiečiai“ į merus kelia vicemerą Joną Pinskų, Kaune - vicemerą Antaną Makarevičių, Panevėžyje - Seimo narį Petrą Narkevičių.

Paskutinės visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad balsuoti už „darbiečius“ šiuo metų ketintų apie 8 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių