Quantcast

Darbo kodekso pataisoms ir alkoholio ribojimams bus pritarta, tikisi „valstiečiai“

Valdantieji „valstiečiai“ tikisi, kad nuo liepos turinčio įsigalioti naujojo Darbo kodekso bei alkoholio vartojimą mažinančios pataisos netrukus bus priimtos.

„Artimiausiu metu – ketvirtadienį (gegužės 25 dieną – BNS) – matysime rezultatą. Manau, jis bus toks, kad toks klausimas tiesiog nebekils“, – trečiadienį po valdančiųjų „valstiečių“ ir socialdemokratų pasitarimo Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis, paklaustas dėl koalicijos vieningumo priimant sprendimus dėl alkoholio ribojimų ir naujojo Darbo kodekso pataisų.

Socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad „yra skirtingi požiūriai, bet dėl visko sutarta“.

„Vyriausybės ir komiteto siūlymai (dėl alkoholio ribojimų – BNS) Seime turėtų būti priimti, – patikino R.Karbauskis ir pridūrė. – Už juos balsuos dalis konservatorių, didelė dalis socialdemokratų ir „valstiečiai“ bei lenkai, tikiuosi.“

Tuo metu premjerui Sauliui Skverneliui nėra aiški koalicijos partnerių socialdemokratų pozicija dėl pasiūlymų, kuriais norima griežtinti prekybą alkoholiu Lietuvoje.

„Dėl alkoholio galutinai kaip ir nesutarėme. Kiek supratau bent iš to pokalbio. Nes dar socialdemokrati svarstys atskiras priemones, kurioms pritarti ar ne“, – teigė jis.

Premjeras linksmai prognozavo, kad socialdemokratai dar tarpusavyje aiškinsis: „Gal (socialdemokratai – BNS) skelbs balsavimą internetinį partijos nuomonę sužinoti (dėl prekybos alkoholiu ribojimų – BNS). Ko gero gal taip bus. Nežinau. Jie apsispręs.“

Pasak A.Syso, socialdemokratai dėl alkoholio apribojimų dar tarsis frakcijoje: „Ir aiškiai pasakysime, kam pritariame 100 proc., kam – 50 proc., o kam – tik 10 procentų.“ 

Opozicinės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos siūlymas Seimui laikinai stabdyti nevienareikšmiai visuomenėje vertinamas įstatymo pataisas, skirtas smarkiai mažinti alkoholio prieinamumą, pasak S.Skvernelio, jo nenustebino.

„Nes tai yra partija, kuri dabar reaguoja, kur vėjai pučia. Jeigu papučia nepalankiai, tai matyt, keičia poziciją“, – teigė Vyriausybės vadovas. 

R.Karbauskis konservatoriams, norintiems poros savaičių pertraukos svarstant alkoholio prekybos ribojimus, pasiūlė išsimiegoti.

„Reikia jiems išsimiegoti ramiai, pagalvoti, prisiminti, ką kalbėjo rinkimų metu, po Saviečių (kaimas, kuriame vietos girtuoklis Aurelijus Beras į šulinį įmetė du savo vaikus – BNS), ramiai ateiti į posėdį ir palaikyti Vyriausybės pasiūlymus“, – kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

S.Skvernelio teigimu, daugiausia nesutarimų Seime kelia diskusijos dėl alkoholio vartojimo ribojimų masiniuose renginiuose.

Premjeras įsitikinęs, kad dėl Darbo kodekso pataisų valdantieji balsuos taip, kaip buvo sutarta jau anksčiau – bus priimti tie pakeitimai, kuriems pritarė Trišalė taryba, o kitos pataisos bus nukreipiamos Trišalė tarybai apsvarstyti.

R.Karbauskis suabejojo, ar prezidentė vetuotų tokias Darbo kodekso pataisas.

„Aš manau, kad prezidentė suprato, kokį principą mes siūlome – kad Trišalė taryba įgytų tas galimybes, kurios jai yra duotos, – būtent susitarti dėl esminių pokyčių.  Ir mes kas pusę metų svarstysime naujai jų (Trišalė tarybos – BNS) paruoštus pokyčius ir tada du kartus per metus tai, ką sutars Trišalė taryba, priiminėsime. Tai yra tas sprendimas, kuriam nemanau, kad prezidentė turėtų pretenzijų“, – teigė R.Karbauskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirko

cirko  portretas
,,komedijas ir cirko dramas kada baigsi juk nuo tavo trąšu pardavimo lietuvos ūkio ūkininko auginančiam javus pagal savo ūkio reklamos derini turėtu pirkti juk yra jonavos trašu gamykla ir nieko prasčiau negamina taip kam reiktu karabauskiui pinigus uždirbti, gana šitam smirdžiui lopti iš mūsų žmoniu vyti atėjo metas tos melagius nuo mūsų lietuvos tegul ,tegul bėga ten iš kur foksus daro ir ten moka o gal už našara gauna iš rusino pašaro sunku vertinti oi nėra tiesos pas ta kumeti kaimo runkelio bajeri, o sebras vis girtuoklius baudžia savo raco išradingumo ir policine visuomene jau pavadino policniko valstybė , ir diktatorius bus tas ponas norintis prezidento kėdės lietuvoj komedijas reformas darys ,.,

patriotas.

patriotas. portretas
neturi ka daugiau veikti..., ot b..t, issirinkom valdzia, blogiau nei prie sovietu...

kiesa

kiesa portretas
nu nemanau kad tiem karbauskinian pritartu,juk gal ne visi ten seime ligoniai,yra ir blaiviai mastanciu,kas ji isrinko nesuprantu,juk apie politika zalias visai,ar lietuvoj rimtai uz pinigus gali viska pasiekt,jau greit zmones atgal prades rusu laukt,kas dabar vyksta toj LIEVATU tai nesuvokiama,kazi ar blogiau bebus kada,jau prie ruso but geriau
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių