Quantcast

„Darbietis“ V. Bukauskas jungiasi prie „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime

Darbo partijos atstovas Valentinas Bukauskas jungiasi prie „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime.

Tai BNS pirmadienio rytą patvirtino „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. Mišriai Seimo narių grupei iki šiol priklausiusiam V. Bukauskui papildžius „tvarkiečių“ gretas, frakciją sudarys 8 politikai.

„V. Bukauskas ateina pas mus į frakciją. Jis iškėlė tris įdomius dalykus, kurie svarbūs Lietuvai, ir nori jungtis prie valdančiosios daugumos, kad jie būtų įgyvendinti“, – sakė R. Žemaitaitis.

Anot jo, V. Bukauską „tvarkiečiai“ jungtis pakvietė sutapus jo vizijai dėl savivaldos formavimo, regioninio skatinimo, PVM lengvatos malkoms, maisto produktams, prekybos centrų darbvo su partijos požiūriu.

„V. Bukauskas, pasitaręs su partija ir gavęs valdybos pritarimą praėjusią savaitę, nusprendė jungtis“, – teigė R. Žemaitaitis.

„Tikrai malonu buvo išgirsti tokį pasiūlymą, kad mūsų Darbo partijos Seimo narys V. Bukauskas dalyvautų „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos sudėtyje šitos kadencijos Seime. Mes pasiūlėme kelis punktus, su kuriais galėtume dalyvauti jų darbe, esu įsitikinęs, kad įgyvendinus šiuos pasiūlymus galima tikėtis pagerėjimo Lietuvos ekonomikoje“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Pasak jo, „darbiečiai“ siūlo siekti mažesnio 5 proc. pridėtinės vertės mokesčio maisto produktams bei lengvosios pramonės prekėms.

„Buvo prekybininkų pareiškimai ir tai galima užfiksuoti ir garantuoti, jie iškart sutinka būti prisaikdinti, kad 15 proc. atpigs šitos pramonės produkcija“, – teigė V. Uspaskichas.

Tarp kitų punktų Darbo partijos vadovas nurodė investicijų regionuose skatinimą, sąlygų emigrantams grįžti sudarymą, minimalios algos augimą.

„Mes norime, kad būtų priimtas įstatymas grįžtančių tautiečių iš emigracijos, reikia kelis punktus užfiksuoti iš karto, kompensavimas jų pervežimo į čia, su visu jų turtu ir bagažu, valstybė turi padėti integruotis vaikams į švietimo sistemą“, – sakė Darbo partijos vadovas.

Tuo metu planų jungtis partijoms „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ nesvarsto, teigė jų vadovai.

„Tikrai ne (nesvarstome – BNS), abi partijos pagal naujausias apklausas peržengia 5 proc., 6 proc. barjerą, ir manau, kad atsinaujinimas, sustiprėjimas bus tik į naudą“, – į klausimą dėl bendradarbiavimo partijų lygiu atsakė R. Žemaitaitis.

„Šiandien tokios kalbos nėra todėl, kad išgyveno ir viena, ir kita partija sunkius laikus, mes dabar tiesiojoje, dalijamės trečią–ketvirtą vietą, tradicinės partijos paskui mus eina, todėl norime išsitiesti patys, identifikuotis patys, kalbu apie Darbo partiją“, – panašos pozicijos laikėsi ir V. Uspaskichas.

Tačiau atskirose savivaldybėse „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ svarsto bendradarbiauti per rinkimus, teigė vadovai. „Mes kalbamės, tai praktiniai klausimai, tikrai kažkur tarsimės, ne tik su „Tvarka ir teisingumu“, – sakė V. Uspaskichas.

R. Žemaitaitis teigė, kad dėl bendro dalyvavimo rinkimuose kalbamasi ir su kitų partijų atstovais, pavyzdžiui, žemaitiškuose rajonuose – su Žemaičių partija.

Ketvirtą kadenciją parlamente dirbantis V. Bukauskas 2016-aisiais buvo išrinktas Telšių vienmandatėje apygardoje, jis anksčiau priklausė socialdemokratų frakcijai, šiems skilus, perėjo į Lietuvos socialdemokratų darbo frakciją, šių metų balandį – į Mišrią Seimo narių grupę.

Darbo partija turi du atstovus Seime. Kitas „darbietis“ Petras Čimbaras priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Visi ten parsiduodantys.

Rapolas

Rapolas portretas
Koks skirtumas kur ten kas jungiasi. Nieko jie nesprendžia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių