Quantcast

Darbą pradeda naujas Kinijos ambasadorius Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį priėmė Kinijos ambasadoriaus Shen Zhifei (Šen Džifei) skiriamuosius raštus.

Tai dešimtasis Kinijos ambasadorius Lietuvoje. 1983 metais diplomato karjerą pradėjęs Shen Zhifei yra dirbęs ambasadose Botsvanoje ir Zambijoje, nuo 2010 metų dirbo ambasadoriumi Kroatijoje. Jis taip pat yra ėjęs įvairias pareigas Kinijos neįgalių žmonių federacijoje.

Pasak Prezidentūros, šalies vadovė su ambasadoriumi aptarė augančią dvišalių santykių svarbą, vis labiau stiprėjantį Lietuvos ir Kinijos ekonominį bendradarbiavimą.

Kinija yra didžiausia Lietuvos prekybos partnerė Azijoje. Lietuvos eksportas į šią šalį per pastaruosius metus išaugo 46 proc. ir sudaro 180 mln. eurų, dvišalė prekyba siekia 1 mlrd. eurų. Vieni perspektyviausių Lietuvos ir Kinijos ekonominio bendradarbiavimo sektorių yra žemės ūkio ir maisto produktų, finansinių technologijų, biotechnologijų ir lazerių srityse. Šiuo metu su Kinija sėkmingai bendradarbiauja kelios Lietuvos lazerių kompanijos, pažymima pranešime.

Prezidentė su ambasadoriumi taip pat aptarė šalių ryšius švietimo, studentų mainų srityse. Lietuvoje studijuojančių Kinijos piliečių skaičius kasmet auga – šiuo metu čia mokosi 104 Kinijos studentai.

Per pastaruosius penkerius metus padvigubėjo iš Kinijos į Lietuvą atvykstančių turistų srautas. Vien pernai šalyje apsilankė apie 14 tūkst. kinų.

Lietuvos ir Kinijos diplomatiniai santykiai užmegzti 1991 metų rugsėjo 14 dieną.


Šiame straipsnyje: Shen Zhifeikinijos ambasadorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dddd

Dddd portretas
Ar rusas ,ar kinietis ,juk tas pats,tik išvaizda kita.

Xcfvg

Xcfvg portretas
Na matote,michaldos pranašystė pasiteisins.Sakė močiutė,kad Lietuvą užvaldys geltonodžiai,siauraakiai.

jau

jau portretas
geriau su kinais negu kokiu bangladesu ar kt kokia /runkeline/ salim.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių