Quantcast

Darbą baigianti Vyriausybė atsisako planų skirti 100 eurų išmokas švietimiečių poilsiui

Rugsėjį pritarusi planui nuo gruodžio skirti 100 eurų išmokas švietimo įstaigų darbuotojų atostogoms, darbą baigianti Vyriausybė galutinai atsisakė šios idėjos.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia, kad ministro Algirdo Monkevičiaus iniciatyva, kuriai iš esmės rugsėjį pritarė Vyriausybė, nukelta dėl karantino ribojimų ir dėl to, jog analogiška priemone nespėjo pasinaudoti medikai.

„Kaip mums žinoma, šiais metais, dėl karantino apribojus dalies poilsio paslaugas teikiančių subjektų veiklą ir vis dar esant nemažam gydytojų poilsio poreikiui, lėšų skyrimas sustabdytas, nes jų nebūtų kaip panaudoti. Tačiau tikimės, kad ši tikslinė dotacija bus suteikta kitąmet“, – teigiama ministerijos atsakyme BNS.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija buvo siūliusi skirti lėšų mokytojų poilsiui iš Lietuvos turizmo skatinimui numatytų priemonių, kurios įtrauktos į Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Tam buvo suplanuota skirti 6,3 mln. eurų.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius BNS yra sakęs, kad sistema yra sukurta, tačiau jai finansavimas nėra numatytas ir sprendimus dėl šių priemonių turėtų priimti naujasis Seimas, taip pat paramą teks derinti su Europos Komisija.

Ministrų kabinetas rugsėjį iš esmės pritarė planams nuo gruodžio skirti 100 eurų išmokas švietimo darbuotojams. Premjeras Saulius Skvernelis tuomet sakė, kad tai bus tokia pat priemonė, kaip ir medikams, kartu skirta palaikyti turizmo ir sveikatingumo verslą.

Medikams Vyriausybė šiemet skyrė po 200 eurų dotacijas, tačiau nemaža dalis jų negalėjo pasinaudoti siūlomomis paslaugomis dėl įtempto darbo grafiko bei karantino suvaržymų, tad galimybė pratęsta iki gruodžio vidurio. Visos priemonės biudžetas siekia 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisi čia rašanti pensininkė

Teisi čia rašanti pensininkė portretas
Dar nespėjo į postus įžengti o jau padvelkė liberalų sudu - papildomo mokesčio daktarams įvedimu. Tiksliau kyšių įteisinimu. Sekantis žingsnis manau bus dar likusio nemokamo mokslo apmokestinimu. UŽ VISKĄ BE IŠIMTIES TURI BŪTI MOKAMA! Štai koks pagrindinis liberalų šūkis ir dogma. O žinant kad į valdžią atėjo trys liberalų partijos prisidengę skirtingais pavadinimais, tas ir bus konkrečiai padaryta.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Žurnaliūgos švonderiai - jūs meluojate, išmokos būtų jau skirtos, bet dėl biurokratinių - teisinių aplinkybių to negalima kol kas padaryti, kitaip būtų nusižengta įstatymams, jei naujoji vyriausybė pratęs valstiečių darbus, tai išmokos bus.

runkeliams

runkeliams portretas
tai buvo priešrinkiminė reklama kaip ir 13 pensija.Bet kadangi gandragalviai prapylė rinkimus,tai toks atsidėkojimas rinkėjams
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių