Quantcast

D. Skusevičius: hibridinės grėsmės yra rimtas iššūkis Vakarų saugumui

  • Teksto dydis:

Lietuvos indėlį didinant Europos Sąjungos atsparumą hibridinėms grėsmėms ir dezinformacijai trečiadienį aukšto lygio Strateginės komunikacijos ekspertų susitikime Prahoje pristatė Lietuvos užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

„Gyvename melagingų naujienų amžiuje - dezinformacija ir kitos hibridinės grėsmės yra labai rimtas iššūkis Vakarų vienybei ir saugumui. Priešiškai nusiteikusios trečiosios šalys, pirmiausia Rusija, sistemingai naudoja propagandą siekiant mus skaldyti, pakirsti tarpusavio pasitikėjimą, daryti įtaką demokratiniams procesams ir spendimų priėmimui, tam skiriami milžiniški finansiniai resursai“, - susitikime pabrėžė užsienio reikalų viceministras.

Pasak D. Skusevičiaus, būtina efektyviai paskirstyti funkcijas ir resursus, pritaikyti gerąsias kovos su dezinformacija praktikas ES lygmeniu, bendradarbiauti su NATO, nevyriausybinėmis organizacijomis, įtraukti privatų sektorių, visuomenę ir žiniasklaidą. Artėjantys Europos Parlamento rinkimai taps dar vienu iššūkiu, kuris parodys mūsų bendrijos atsparumą trečiųjų šalių propagandai. Reikia užtikrinti, kad kova su hibridinėmis grėsmėmis taptų neatsiejama naujosios ES Strateginės darbotvarkės dalimi.

Lietuva yra viena iš ES valstybių narių, kurių iniciatyva 2015 m. Europos išorės veiksmų tarnyba įkūrė Strateginės komunikacijos ir kovos su dezinformacija komandą, o 2018-aisias inicijavo ES kovos su dezinformacija veiksmų plano parengimą.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, vizito Prahoje metu D. Skusevičius taip pat susitiko su Čekijos užsienio reikalų viceministru Martinu Povejšilu ir Čekijos parlamento Draugystės su Lietuva grupės vadovu Mikulašu Peksa. Su Čekijos pareigūnais D. Skusevičius aptarė bendradarbiavimo saugumo srityje ir dvišalių santykių plėtros klausimus, Rytų partnerystės perspektyvas, padėkojo už Čekijos Respublikos indėlį užtikrinant Lietuvos ir Baltijos šalių saugumą.

Penktą kartą organizuojamame aukšto lygio Strateginės komunikacijos ekspertų susitikime šiemet dalyvauja daugiau kaip 200 pareigūnų, tarptautinių santykių ir saugumo ekspertų iš 25 valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių