Quantcast

D. Nausėdienė Armėnijoje perdavė paramą ligonei, aptarė švietimo klausimus

  • Teksto dydis:

Armėnijoje apsilankiusi šalies pirmoji ponia Diana Nausėdienė Armėnijoje perdavė paramą vėžiu sergantiems vaikams, aptarė švietimo sistemos klausimus.

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį lankėsi Jerevane įsikūrusiame hematologijos centre, kur gydomi vėžiu sergantys vaikai.

D. Nausėdienė kartu su Armėnijos premjero sutuoktine Anna Hakobyan (Ana Hekobijan) aplankė ligonius, o susitikusi su šio medicinos centro darbuotojais pakvietė juos stažuotis Lietuvoje ir perdavė oficialų sveikatos ministerijos kvietimą.

„Lietuva didžiuojasi aukštos kvalifikacijos specialistais, kurie yra pasiruošę pasidalinti savo žiniomis. Vėžys neturi sienų, liga neatsižvelgia į amžių, tautybę, turtą ar socialinę padėtį. Tai grėsmė, kuria dalijamės ir prieš kurią turime veikti vieningai – palaikydami tuos, kurie buvo paliesti ligos, ir kartu ieškodami geresnių gydymo būdų“, – sakė D. Nausėdienė.

Per vizitą hematologijos centre D. Nausėdienė įteikė iš Lietuvos atvežtą paramą gydytojams – 20 aukščiausios kokybės stetoskopų, skirtų tiek naujagimiams ir vaikams, tiek suaugusiesiems. Taip pat ji perdavė 28 planšetinius kompiuterius ligoninėje gydomiems vaikams ir pliušinių žaislų patiems mažiausiems pacientams.

D. Nausėdienė penktadienį, su vizitu lankydamasi Armėnijos sostinėje Jerevane, susitiko su šios šalies pirmąja ponia Anahit Minasyan (Anahit Minasijan).

Moterys aptarė Lietuvos ir Armėnijos švietimo sistemų gerinimo klausimus, apsikeitė nuomonėmis apie inovacijų svarbą, moksleivių ir studentų gerovės bei aplinkosaugos stiprinimo iššūkius.

D. Nausėdienė ir A. Minasyan kartu apsilankė Jerevano Nor Kharberd bendruomenės vidurinėje mokykloje, kurioje Lietuvos įmonė „Solet Technics“ šį pavasarį įrengė modernią saulės elektrinę.

Lietuvos pirmoji ponia akcentavo, kad Lietuva džiaugiasi galėdama su Armėnija pasidalinti savo sukaupta patirtimi saulės energetikos srityje, taip pat aprūpinti šalies mokyklas saulės elektrinių įranga.

„Prisidėdama prie šios mokyklos gerovės puoselėjimo, Lietuva prisideda prie Armėnijos jaunosios kartos švietimo ir Jūsų šalies ateities kūrimo. Tikiu, kad ši graži iniciatyva bus įgyvendinama ir kitose Armėnijos mokyklose bei dar labiau sustiprins draugiškus ryšius tarp armėnų ir lietuvių tautų“, – sakė Lietuvos pirmoji ponia.

Minėta mokykla yra viena iš aštuonių Armėnijos mokyklų, kuriose planuojama sumontuoti saulės elektrines iš Lietuvoje pagamintų saulės baterijų panaudojus aplinkai draugiškas lietuviškas technologijas. Visas projektas yra finansuojamas iš Klimato kaitos specialiosios programos lėšų, kurias administruoja Lietuvos aplinkos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
O tai jiems reikėjo ar ne,o mums nereikta ar ne???????

tai reiskia

tai reiskia portretas
kad lietuvos ligonines tos irangos negaus, nes nausedienei labiau rupi armenai...

>>>Anonimas \\\\\.../////

>>>Anonimas  \\\\\...///// portretas
Jos ir nebuvo,visa tai išgalvota pasipinigauti.___O nuosėdienei gerai Lietuvos ligoninių remti nereikia,nes jau jos iš"Dulkėjo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių