Quantcast

D. Kuliešius: A. Ribnikovą į teisėsaugos institucijas nukreipiau kaip pranešėją

  • Teksto dydis:

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Darius Kuliešius tvirtina, kad galimos susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus korupcijos byloje užėmė tik tarpininko poziciją. Pasak D. Kuliečiaus, į Prezidentūrą besikreipusį pranešėją – verslininką Aleksandrą Ribnikovą – jis tiesiog nukreipė į Generalinę prokuratūrą.

„Atlikau darbą, kurį pagal savo pareigas turėjau atlikti šios istorijos pradžioje: nukreipti pranešėją į kompetentingą instituciją – Generalinę prokuratūrą. Pavardės akcentavimas galbūt buvo su tikslu nukreipti dėmesį nuo šios istorijos esmės“, – ketvirtadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė D. Kuliešius.

Pasak šalies vadovo patarėjo, jis A. Ribnikovą pažinojo kaip buvusį dėstytoją. Vis dėlto, pažymėjo D. Kuliešius, A. Ribnikovą į teisėsaugos institucijas jis nukreipė kaip į Prezidentūrą besikreipusį pranešėją, nes klausimas buvo jo kuruojama sritis.

„Reikėtų kalbėti apie šios istorijos esmę. Santykiai yra tokie, kad su ponu Ribnikovu buvau susidūręs prieš maždaug 25 metus, kada jis buvo vieno dalyko dėstytojas neilgą laiką. Ir šiais metais ponas Ribnikovas, jo atstovas kreipėsi į Prezidentūrą su pareiškimu. Kadangi pareiškimo turinys buvo mano kompetencijos sritis, tai buvo nukreipta man. Toliau aš atlikau darbą, kurį turėjau atlikti“, – teigė D. Kuliešius.

Jo tvirtinimu, ši istorija apnuogino įvairias rizikų valdymo problemas, kurios „pasimatė tik tada, kai pareiškėjas išdrįso apie tai prabilti“. Tuo metu Prezidentūra, pažymėjo G. Nausėdos patarėjas, išklauso visus besikreipiančius asmenis ir pagal turinį jiems yra suteikiama pagalba.

„Prezidentūra, kaip turinti pasitikėjimą institucija, buvo institucija, į kurią pranešėjas kreipėsi. Bet lygiai taip pat tą pasitikėjimą turi kelti ir kitos teisėsaugos institucijos, kad į jas galėtų kreiptis pranešėjai tiesiogiai ir kad tokių pranešėjų būtų kuo daugiau“, – pažymėjo D. Kuliešius.

„Informacijos apie neigiamus pranešėjo ryšius Prezidentūra neturėjo ir neturi. Tas akcentavimas pačio pranešėjo, o ne pranešimo turinio galbūt yra bandymas nukreipti dėmesį nuo visos istorijos esmės“, – pridūrė Prezidentūros atstovas. Tuo tarpu J. Narkevičiaus paaiškinimai šioje istorijoje, sakė D. Kuliešius, panašūs į „išsisukinėjimus, bet ne į atvirus ir įtikinančius atsakymus“.

ELTA primena, kad gegužės viduryje buvo paskelbtos LRT tyrimų skyriaus atlikto tyrimo išvados, kuriose konstatuojama, kad už susisiekimo ministrui priklausančio namo Trakuose rekonstrukciją galėjo būti atsiskaitoma viešaisiais konkursais. J. Narkevičius tvirtino, kad ši informacija atsirado dėl jo inicijuotų darbų ir pradėtų tyrimų paties kuruojamame sektoriuje.

Apie J. Narkevičiaus nekilnojamojo turto sandorius pranešė naujienų portalui 15min.lt savo tapatybę atskleidęs buvęs bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas A. Ribnikovas, kuris teigė, kad ministras yra jo dukros krikštatėvis.

Kiek vėliau portalas Delfi paskelbė publikaciją, kurioje teigiama, kad verslininkas A. Ribnikovas savo veiksmus dėl tariamos ministro J. Narkevičiaus korupcijos viešinimo konsultavosi su prezidento Gitano Nausėdos Nacionalinio saugumo grupės patarėju Dariumi Kuliešiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
geras...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių