Quantcast

D. Kreivys nesureikšmina oponentų planų inicijuoti jam interpeliaciją: opozicijos toks darbas

Energetikos ministras Dainius Kreivys nesureikšmina opozicijos pasvarstymų jam inicijuoti interpeliaciją po to, kai nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ paskelbė, kad visi klientų, pasirinkusių fiksuotą kainą, planai bus pakeisti į planus kintama biržos kaina.

„Aš visą laiką žiūriu į priekį ir kaip ministras sprendžiu problemas, o ne ieškau kaltų“, – žurnalistams antradienį teigė D. Kreivys.

Ministras, reaguodamas į opozicijos svarstymus dėl galimybės jam inicijuoti interpeliaciją, svarsto, kad „turbūt opozicijos darbas yra toks“.

ELTA primena, kad nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ penktadienį paskelbė, kad nuo rugsėjo 5 d. visų elektros tiekimą fiksuota kaina pasirinkusių įmonės klientų sutartys bus pakeistos ir tiekimo kaina nustatoma pagal elektros kainą biržoje.

Aš visą laiką žiūriu į priekį ir kaip ministras sprendžiu problemas, o ne ieškau kaltų.

Visgi, pirmadienį Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) pateikė savo nuomonę, esą nepriklausomo elektros tiekėjo „Perlas Energija“ sprendimas yra neteisėtas. „Perlo Energijos“ atvejį nagrinėja Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Anot VERT pirmininko Renato Pociaus, įmonei gali grėsti iki 10 proc. metinių pajamų siekianti bauda arba leidimo vykdyti veiklą nutraukimas.

Kiek anksčiau į situaciją sureagavusi premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad ne Vyriausybė į liberalizacijos procesą įtraukė esančius dalyvius, todėl, leido suprasti ji, „Perlo Energijos“ vienašališki sprendimai nėra valdžios atsakomybė.

Tuo tarpu opozicija prakalbo, kad rudenį dėl susiklosčiusios situacijos, jei energetikos ministras Dainius Kreivys neatsakys į visus klausimus, gali būti svarstoma ir dėl dar vienos interpeliacijos, mat, pažymi jie, tiekėjo „Perlas Energija“ sprendimas yra valdžios atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visada d e b i l a s nesuvokia savo veiksmų, ir

visada d e b i l a s nesuvokia savo veiksmų, ir portretas
nebijo jokių svarstymų,-- visa tai atsispindi KREIVIO laikysenoje

Atsakomybė

Atsakomybė portretas
Kur politikų atsakomybė, tegul susimoka už padarytas klaidas

Anonimas

Anonimas portretas
Senelį ji reikia vyti lauk
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių