Quantcast

D. Grybauskaitė vadovaus JT komisijai, atsakingai už finansinę atskaitomybę

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė vadovaus Jungtinių Tautų (JT) komisijai, rengsiančiai rekomendacijas dėl tarptautinės finansinės atskaitomybės, skaidrumo ir sąžiningumo, pranešė prezidentės biuras.

Komisiją (angl. Financial Accountability, Transparency and Integrity – FACTI) kovo mėnesį įsteigė JT Generalinės Asamblėjos ir JT Ekonomikos ir socialinių reikalų tarybos prezidentai. Pagrindinis jos tikslas – užkirsti kelią tokiems globaliems finansiniams nusikaltimams kaip mokesčių vengimas, pinigų plovimas ir korupcija.

Kartu su prezidente D. Grybauskaite FACTI komisijai vadovauja buvęs Nigerijos ministras pirmininkas  Ibrahimas Mayaki.

Komisijos nariai – įvairių šalių politikai, akademinės bendruomenės, pilietinės visuomenės ir nepriklausomo sektoriaus atstovai. Ji rengs rekomendacijas, kaip įveikti tarptautinės institucinės ir teisinės sistemos, susijusios su finansine atskaitomybe ir skaidrumu, spragas bei pažeidžiamumą. 

Pasak D. Grybauskaitės biuro, koronaviruso pandemijos pasekmės artimiausiu metu „dar labiau padidins iššūkius globaliam finansų pasauliui ir pareikalaus dar didesnių pastangų kovojant su finansiniais nusikaltimais“.  

D. Grybauskaitė Lietuvos prezidento poste dirbo dvi kadencijas 2009–2019 metais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Duok šuniui dešra pasaugot... Lietuva ir Nigerija visai nekorumpuotos šalys.

Grybe, \\\\\.../////

Grybe,  \\\\\...///// portretas
kas tu ?????????????????????????????????????????????????????????????????????

senolė

senolė portretas
Sujudo visi, kurie pavydi visiems protingesniems ir sugebantiems dirbti, ne tik per dienas prie kompo sėdėti ir purvais drabstytis. Gerb, Prezidentei sėkmės.O dabar visi su nuvažiavusiais ir kiaurais stogais spauskit raudoną mygtuką.Kodėl aš prie kompo? Nes jau tai užsitarnavau sąžiningu darbu ir laikausi karantino.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių