Quantcast

D. Grybauskaitė taps lygių teisių kartos ambasadore

  • Teksto dydis:

Niujorke globalios socialinės politikos lyderių forume „Concordia Annual Summit“ dalyvaujanti kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pakviesta tapti  iniciatyvos „Lygių teisių karta“ ambasadore, pranešė D. Grybauskaitės biuras.

„Tai iniciatyva, kuria siekiama, kad teisė į darbą ir vienodą atlygį, teisė į mokslą ir sveikatos priežiūrą, dalyvavimą priimant visuomenei svarbius sprendimus iš deklaracijų pagaliau taptų tikrove, kad pokyčius pajustų kuo daugiau moterų“, – tvirtinama pranešime.

Pasak kadenciją baigusios prezidentės, lygybė jau įtvirtinta daugelio šalių teisės aktuose, bet ne realiame gyvenime.

Jos teigimu, aktyviai bendradarbiaujant viso pasaulio lygiateisiškumo ambasadoriams pažanga vienoje srityje lemtų pažangą kitose, o visa tai, specialistų skaičiavimais, paspartintų globalų ekonomikos augimą dešimtimis trilijonų dolerių.

D. Grybauskaitė teigė, kad didesnis moterų aktyvumas ir lyderystė gerokai prisidėtų sprendžiant visam pasauliui aktualią problemą – smurtą ir prievartą artimoje aplinkoje, kurių aukomis dažniausiai tampa moterys ir vaikai.

Kasmetinis forumas „Concordia Annual Summit“ yra vienas iš Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginių.

D. Grybauskaitė į šį renginį pakviesta kaip garbės viešnia, viena iš nedaugelio moterų šalies vadovių, dešimt metų ėjusi prezidento pareigas ir penkerius metus vadovavusi Pasaulio moterų lyderių tarybai (CWWL).



NAUJAUSI KOMENTARAI

visus

visus portretas
apmove

Vanga

Vanga portretas
Valio! Didžiuojamės! Visi ekskrementai su savo komentarais jau paviršiuje! Kokia pasklido atsigavusių trolių smarvė! Tai jau tikras šaršalas!

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul ta atsibodusi varnalėša dingsta kur nori, tik kad daugiau nebešmėžuotų man po akim.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių