Quantcast

D. Grybauskaitė su ES šalių lyderiais aptars EP rinkimų rezultatus

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį vyksta į Briuselį, kur su Europos Sąjungos (ES) šalių lyderiais aptars Europos Parlamento rinkimų rezultatus.

Prezidentė taip pat lankysis Vakarų Vokietijoje esančiame Achene, kur dalyvaus tarptautinio Karolio Didžiojo apdovanojimo įteikimo Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Antonio Guterresui (Antonijui Guterišui) ceremonijoje.

Europos Vadovų Taryboje bus aptarti Europarlamento rinkimų rezultatai, žymintys išaugsiančią kraštutinių dešiniųjų įtaką ir susilpnėjusias dviejų tradicinių Europos dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų pozicijas.

Vis dėlto Europos liaudies partija bei socialistai ir demokratai toliau turės didžiausias frakcijas parlamente.

Anot prezidentės, jos turės suformuoti naująją koalicinę daugumą ir sukurti atsvarą sustiprėjusiems euroskeptikams.

D. Grybauskaitės spaudos tarnybos pranešime teigiama, kad rinkimuose išsakyta piliečių valia „nubrėžia vertybines ES politikos kryptis ir pradeda naują ES institucijų politinį ciklą“.

Iš Briuselio šalies vadovė vyks į Acheną dalyvauti apdovanojimo A. Guterresui įteikimo ceremonijoje. Jam Karolio Didžiojo apdovanojimas bus įteiktas už Europos vaidmens ir europinių vertybių, tokių kaip nuomonių pliuralizmas, tolerancija, dialogas ir atvira visuomenė, stiprinimą pasaulyje.

Šį apdovanojimą 2013 metais yra gavusi ir D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių