Quantcast

D. Grybauskaitė: pirmininkavimas ES parodė valstybės brandumą

  • Teksto dydis:

Besibaigiantis pirmininkavimas Europos Sąjungos (ES) Tarybai parodė Lietuvos kaip valstybės ir valstybės tarnybos brandumą, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Tai iššūkis, kuris labai svarbus. Jis parodė mūsų valstybės brandumą", - pirmadienį Vilniaus universiteto Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre surengtame baigiamajame Lietuvos pirmininkavimo ES renginyje kalbėjo prezidentė.

D.Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad Lietuva turėjo prisiimti pirmininkavimo atsakomybę ir naštą esant politinei kaitai, nepraėjus metams po parlamento rinkimų.

"Ir netgi su kai kurių politikų nauju atėjimu, kurie neturėjo jokio politinio patyrimo", - sakė ji.

Prezidentė pagyrė tarnautojus, kurie, anot jos, atlaikė iššūkį ir sugebėjo pirmininkauti ES.

"O tai reiškia ir valstybės tarnybos brandumą. O tai reiškia, kad mums jau nebaisūs jokie rinkimai, jokie politikai. Lietuva ir jos žmonės visada sugebės atlaikyti bet kokį iššūkį", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Renginyje dalyvavo ministrai, darbo grupių vadovai, kiti pirmininkavimo komandos nariai.

Prezidentė renginio metu keliems tarnautojams ir diplomatams, tarp jų - ambasadoriui Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie ES Raimondui Karobliui, įteikė padėkos ženklelius. Ji teigė pasirašiusi dekretą, kuriuo ženkleliai skirti beveik tūkstančiui žmonių pradedant vairuotoju ir valytoja.

Lietuva Europos Sąjungos Tarybai pirmininkavo antrąjį šių metų pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių