Quantcast

D. Grybauskaitė: nepaisant šnipinėjimo skandalo, ES ir JAV partnerystė lieka svarbi

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime dalyvaujanti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad nepaisant pranešimų apie Jungtinių Valstijų vykdytą europiečių šnipinėjimą transatlantinė partnerystė išliks svarbi politikos dalis.

Pasak prezidentės, būtina rasti tinkamą pusiausvyrą tarp duomenų apsaugos ir saugumo klausimų. Šie klausimai netikėtai tapo viena iš svarbiausių viršūnių susitikimo temų, pasirodžius pranešimams, jog Jungtinės Valstijos klausėsi Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pokalbių telefonu.

"Transatlantinė partnerystė yra, buvo ir bus svarbi. Dėl to nėra jokių klausimų. Bet jei yra problemų dėl žvalgybos tarnybų informacijos, reikia jas spręsti", - žurnalistams Briuselyje sakė D.Grybauskaitė.

Penktadienio paryčiais 28 ES šalių vadovai paskelbė pareiškimą, kuriame "pabrėžė glaudžius santykius tarp Europos ir JAV bei tos partnerystės vertę"

Jie "išreiškė įsitikinimą, jog ši partnerystė privalo būti grindžiama pagarba ir pasitikėjimu, įskaitant slaptųjų tarnybų darbo ir bendradarbiavimo reikalus".



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam von

tam von portretas
ko taip niršti? Ir ko taip keikies? visa tai galima parašyti ir išsakyti civilizuotai ir pamatuotai. Asmeniškai aš nieko blogo nematau tame šnipinėjime, nes į JAV yra susmigusios beveik viso pasaulio, ypač socialistinio, ietys. Todėl kyla ypatingai daug terorizmo grėsmių. Ir nemanykim, kad likęs pasaulis gyvena šventai ir nieko nešnipinėja. jau tuo atžvilgiu ruskiai lenkia ir JAV ir kitas šalis kartu sudėjus, bet dabar palankus momentas nukreipti nuo savęs dėmesį ir linksniuoti JAV. Reikia šnipinėti, ypač tą socialistinį pasaulį, bet jau daug atsargiau ir profesionaliau. Kai kas atsitinka visi rėkia ir prašo JAV pagalbos, o dabar, mat, užkliuvo šnipinėjimas. Tai sudėtinė politikos dalis, ir taip bus, nes net ir partneriai gali pradėti dirbti priešui, pvz., be tautų (Baltijos šalių) sutikimo tiesti naftotiekį su ruskiais Baltijos dugnu. Tai ko dabar Merkel rėkia, plyšauja, nepatenkinta?

Von

Von  portretas
Paėdėt Lietuvoj, prasiskutot subinskyles, apsigydėt - ir viso gero. Tiek degradų Lietuva išlaikyt nebegali. Gavot už tvorelės plotą - lauk iš ES ir Lietuvos. Jūsų kreivi ir pageltę snukiai ir išsigimimų gydymas kainuoja tiek, kade visa Lietuva skolose paskendo. Lauk iš Lietuvos, apsigimėliai ir gauruoti padarai su apžėlusiomis nugaromis ir subinskylėmis - von. Kad nebūtų čia jūsų dvokiančių daugiau ir nedrįskit užsirašyt jog esat lietuviai. Išgamos išsigimę, dvokiantys išsigimėliai su pageltusiais snukiais ir deformuotais kūnais. Negabūs, bjaurūs, dvokiantys kretinai, lauk. Von iš Lietuvos ir ES. Išsigimėliai narkomanų užveisti, lauk iš Lietuvos. Vien išsigimėliai parazituojantys, bjauru matyt. Lauk iš Lietuvos - gadinat įvaizdį, čia ne vieta kretinam ir gauruotom subinskylėm. Kaip pamatai nei vyrą nei moterį, nei geltonodį, nei žaliaodį, akurat - pavardė mi.ius ar Aida vardas. Kodėl tiek daug išsigimėlių? Kodėl tylėjot, kai kaiminystėj supuvusi narkomanė bedantė Dalė veisės?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių