Quantcast

Prezidentė: didžiausia problema – ne ministrai, o viceministrai

  • Teksto dydis:

Antrai kadencijai perrinkta prezidentė sako maksimaliai išnaudosianti savo galias, keisdama kai kuriuos ministrus. Tačiau Dalia Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad daugeliu atveju problemų kelia ne ministrai, o viceministrai.

„Iki inauguracijos - iki liepos 12 dienos, po kurios Vyriausybė turėtų grąžinti įgaliojimus, - per šitą laikotarpį susitiksiu su visais ministrais, kalbėsiu apie jų atliktus darbus, ką jie dar galėtų, ar mano, kad galėtų padaryti ir kalbėsiu su dauguma, ir su premjeru dėl vieno ar kito ministro netinkamumo eiti pareigas. Bet čia norėčiau atkreipti dėmesį, kad daugeliu atvejų net ne patys ministrai problema, o viceministrų kokybė yra problema, todėl, ko gero, tai taip pat viena iš temų su premjeru būtų šis klausimas“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė pripažino neturinti galios tiesiogiai daryti įtakos, skiriant viceministrus, tačiau apie jų pasirinkimą ji planuoja kalbėti su visais ministrais, ypač pabrėždama kandidatų skaidrumą.

D.Grybauskaitė teigė, kad teks keisti aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį, jeigu jis nuspręstų tapti Europos Parlamento nariu.

„Matome iš Europos Parlamento rinkimų rezultato, kad vienas iš ministrų patenka į Europos Parlamentą. Dar negirdėjau ir nežinau jo apsisprendimo, tokiu atveju iš karto aplinkos ministro vieta atsilaisvintų, jeigu ponas Mazuronis sutiktų išvykti. Tai čia būtų toks priežastinis ryšys. Mes turime įvairių, geriau, ar blogiau dirbančių ministrų“, - sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitė anksčiau ne kartą kritikavo Energetikos ministeriją, kurios pareigūnai esą atstovauja verslo grupių interesams. Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat turėjo priekaištų dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotos viceministrės Renatos Cytackos elgesio.

D.Grybauskaitė kovo pabaigoje pareiškė, jog ne mažiau nei Rusijos „Gazprom“ Lietuvos žmones apiplėšia vietos oligarchai, paminėdama jų statytinius Energetikos ir Aplinkos ministerijose.

Prezidentė gegužės viduryje pareiškė, kad energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių vertina labai gerai ir laiko jį puikiu specialistu. Pats ministras yra pareiškęs, jog tikisi likti poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Su teisėsaugos morale vienos problemos.Pareikšti įtarimus nėra problemų, o pavilkinus bylas išmeta tarsi kokį šlamštą.

Nesigirdi atsiprašymo „mailiaus“ byloje?

Nesigirdi atsiprašymo „mailiaus“ byloje? portretas
Rinkimai jau baigėsi... Teismai visus „mailiaus“ akvakultūros projektų dalyvius išteisino... Kur „kaltintojų“ atsiprašymas? Kažkodėl niekas neskuba atsiprašyti? Visi netikros bylos gamintojai ir jų padėjėjai buvo labai drąsūs „kaltinti“, o dabar drąsa atsiprašyti dingo... Negražu. Atsiprašyti turi (turėtų): 1. Žemės ūkio ministerija, Žuvininkystės departamentas (prie ŽŪM), Nacionalinė mokėjimo agentūra (prie ŽŪM). 2. FNTT ir Generalinė prokuratūra. 3. Konkretūs Seimo nariai ir politikai. 4. Žiniasklaida. Gal visi paminėti galvoja, kad atsiprašyti nereikės? Gal galvoja, kad jiems „prisidirbus“ ir 5 metus mulkinus visuomenę nereikės atsakyti? Atsiprašymo neužteks. Bet atsiprašymas yra atsakomybę lengvinanti aplinkybė... Skubėkite atsiprašyti, traukinys nelaukia...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių