Quantcast

D. Grybauskaitė apie Rusijos gąsdinimus dėl Kaliningrado: mes jų nebijome

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė interviu televizijai CNBC teigė, kad Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną reikia sustabdyti karo lauke Ukrainoje, nes tik sankcijos nepadės. 

„Pačioje karo pradžioje sakiau, kad V. Putinas supranta tik jėgos kalbą ir jis gali būti sustabdytas tik karo lauke, ne sankcijomis“, – sakė D. Grybauskaitė.

Ji teigė, kad sankcijos yra skausmingos mums visiems ir jos veikia ilgalaikėje perspektyvoje. Kadenciją baigusi Lietuvos prezidentė teigė, kad NATO turi suteikti Ukrainai tinkamą, greitą ir reikalingą įrangą, kad šis karas būtų kuo trumpesnis.

Ji gyrė NATO sprendimą pavadinti Rusiją tiesiogine grėsme kaip „didžiulį žingsnį į priekį“ bei pasisakė apie Kaliningrado tranzitą. 

„Jis gąsdina Lietuvą dėl Kaliningrado tranzito ir visa tai buvo normalu, nuspėjama. Mes jų nebijome. Tegul V. Putinas bijo pats savęs, nes mes pripratę gyventi tokioje aplinkoje“, – teigė D. Grybauskaitė.

Ji akcentavo, kad reikia parodyti, kad nebijoma grasinimų ir padaryti viską, ką galime – ne tik plėsti NATO, bet ir padėti Ukrainai nugalėti Rusiją mūšio lauke.

 


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėkaras UkrainojeKaliningradasRusijaKaliningrado tranzitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių