Quantcast

D. Grybauskaitė apie mobilizaciją: karas atėjo į Rusijos teritoriją ir jį prišaukė Putinas

Dalinė mobilizacija Rusijoje žymi naują eskaluojančią karo Ukrainoje fazę, sako kadenciją baigusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Manau, kas visas pasaulinis vienodai vertina, tai yra tiesioginio didžiulio karo Europoje eskalacija, tai nauja karo fazė. Taip ir vertinu“, – trečiadienį Kaune žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

„Mūsų žingsniai turi būti – NATO, Vakarų žingsniai taip pat – jungtinis atsakas. Turime reaguoti taip pat su ginkluotės tiekimo eskalacija Ukrainai“, – teigė buvusi šalies vadovė.

Anot jos, Ukrainai turi būti tiekiami sunkesni, toliašaudžiai ginklai, tokie, kokių reikia „atremti šitą naują Rusijos ordos mėginimą žengti toliau į Europą“.

Taigi, dabar rekrūtuojami rusai. Šita dalinė mobilizacija reiškia, kad, deja, bet karas atėjo į Rusijos teritoriją ir šį karą prisišaukė pats prezidentas Putinas

Taigi, dabar rekrūtuojami rusai. Šita dalinė mobilizacija reiškia, kad, deja, bet karas atėjo į Rusijos teritoriją ir šį karą prisišaukė pats prezidentas Putinas.

Pasak D. Grybauskaitės, mobilizacija Rusijoje paskelbta, nes „kriminalų kariuomenė“ negalėjo būti veiksminga.

„Todėl kad nesusitvarkė su paslėpta mobilizacija, kuri vyko iš rekrūtų ir čečėnų, bet taip pat ir iš kriminalinio pasaulio. Buvo visiškai aišku, kad tokia kriminalų kariuomenė negali būti veiksminga bet kurio karo metu. Taigi, dabar rekrūtuojami rusai. Šita dalinė mobilizacija reiškia, kad, deja, bet karas atėjo į Rusijos teritoriją ir šį karą prisišaukė pats prezidentas Putinas“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

V. Putinas trečiadienį, kreipdamasis į tautą pirmąkart nuo karinės invazijos į Ukrainą pradžios, paskelbė apie dalinę mobilizaciją šalyje.

Pasak jo, trečiadienį prasidėsiantis šaukimas taikomas atsargos kariams, pirmiausia – turintiems patirties. Rusija tikisi mobilizuoti apie 300 tūkst. karių.

Reaguodama į mobilizaciją, Lietuvoje pakeltas kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų budrumo lygis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasieniečius MEDININKŲ poste n u ž u d ė,

pasieniečius MEDININKŲ poste n u ž u d ė, portretas
galimai k g e b i s t o OŽIO vadovaujami BANDITAI --tie, kurie n u ž u d ė/susprogdinant/ Lietuvos saugumo darbuotoją ABROMAVIČIŲ.--Žinome , jog KGB-tai ir BANDITAI pokaryje Lietuvoje VEIKĖ nusikalstamai:- KGB-tai gyventojus trėmė į SIBIRĄ ,o BANDITAI išlindę iš MIŠKO -š a u d ė likusius Lietuvoje beginkius gyventojus.-- Atkūrus valstybingumą Lietuvoje , n u s i k a l t u s i u s KGB-tus V.LANDSBERGIS paslėpė 75 metams nuo žmonių akių, ir kurie būdami 32 metai paslaptyje v e i k i a iš vien su pokario BANDITAIS -- alindami Lietuvos žmonių gyvenimą

č e k i s t ė s Grybauskaitės NAGLUMAS p a r o d o,

 č e k i s t ė s  Grybauskaitės NAGLUMAS  p a r o d o, portretas
jog buvusių čekistų nėra , jie šiandieną, KGB-tų metodais , a t v i r a i Lietuvoje v e i k i a -- RUSIJOS naudai

KAM KALBĖTI...

KAM KALBĖTI... portretas
KAB-istei geriau patylėti. Šlykštu žiūrėti į Lietuvoje užsilikusius išverstaskūrius.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių