Quantcast

D. Gaižausko pasitraukimas iš policijos: išėjo, kai buvo pradėtas vidinis tyrimas?

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas prieš daugiau nei trejus metus paliko aukštas pareigas Marijampolės policijoje, kai jo atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, antradienį pranešė visuomeninis transliuotojas LRT.

Politikas sako, kad jo pasitraukimas iš policijos nebuvo susijęs su tyrimo pradžia.

2015 metų rudenį – 2016 metų pavasarį Policijos departamentą ir prokuratūrą pasiekdavo Marijampolės apskrities policijos pareigūnų skundai dėl Marijampolės apskrities policijos Imuniteto skyriaus vadovo D. Gaižausko piktnaudžiavimo tarnyba ir neteisėto spaudimo pareigūnams. Apie D. Gaižausko darbo metodus LRT liudijo mažiausiai šeši buvę ir esami pareigūnai, neatskleidę savo tapatybių.

Transliuotojo duomenimis, 2016 metų gegužės 27 dieną Vilniuje įsikūrusio Policijos departamento Imuniteto valdybos vadovas Elanas Jablonskas Marijampolėje informavo D. Gaižauską apie sprendimą pradėti jo veiklos tarnybinį patikrinimą.

Po šešių dienų pareigūnas pasitraukė iš tarnybos policijoje, tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas, o po dienos D. Gaižauskas tapo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariu. Su šia partija jis dalyvavo 2016 metų Seimo rinkimuose.

D. Gaižauskas LRT tvirtino, kad jis atsistatydino dėl pokyčių Imuniteto valdyboje, nesutarimų dėl Marijampolėje pradėtų vidinių tyrimų.

„(...) Vis dėlto bylos buvo tiriamos gana intensyviai ir surinkta tikrai daug informacijos, ir ten dalyvavo daug pareigūnų, ir aš pasakiau, tikrai to nebus, nes jūs Vilniuj sėdėdami (nežinote)“, – sakė Seimo narys.

Jis taip pat tvirtino dar prieš išėjimą iš policijos nusprendęs eiti į politiką.

Teigia, kad skundai būdavo gynybiniai

D. Gaižauskas sako, kad skundai prieš vidaus tyrimus atliekančius vadinamuosius imuniteto pareigūnus būdavo gynybiniai korumpuotų kolegų veiksmai.

„Jeigu tu pagauni vienaip ar kitaip korumpuotą arba su kontrabanda susijusį asmenį, jeigu šiek tiek dar galingesnį ar turtingesnį, visada sulaukdavome gynybinės pozicijos, kad galimai jo atžvilgiu vykdoma neteisėta veikla – sekimas, persekiojimas ir panašiai“, – Žinių radijui antradienį sakė parlamentaras.

Jeigu tu pagauni vienaip ar kitaip korumpuotą arba su kontrabanda susijusį asmenį, jeigu šiek tiek dar galingesnį ar turtingesnį, visada sulaukdavome gynybinės pozicijos, kad galimai jo atžvilgiu vykdoma neteisėta veikla.

Pasak jo, visi imuniteto pareigūnams siunčiami duomenys apie galbūt neteisėtus kolegų veiksmus virsdavo tarnybiniais patikrinimais.

D. Gaižausko atžvilgiu vidinis tyrimas pradėtas, nes Policijos departamentas ir prokuratūra 2015 metų rudenį – 2016 metų pavasarį gaudavo skundų dėl jo veiklos, nurodė LRT.

„Jis ir privalėjo būti pradėtas, nes tokia tvarka yra nustatyta, kad jeigu gaunama informacija vienokia ar kitokia apie galimai neteisėtus veiksmus, ji turi būti patikrinta“, – kalbėjo parlamentaras, vadovaujantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Jis tvirtino, kad iš policijos išėjo dėl Imuniteto valdybos reorganizacijos, nesutarimų dėl Marijampolėje pradėtų vidinių tyrimų ir sprendimo dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Padalinys, kuriam aš vadovavau, visada buvo principingas, drąsus ir nenusileidau nė vienam kažkokiam spaudimui ar panašiam procesui, kuris galėtų sustabdyti mūsų drąsą ir ryžtą gaudyti korumpuotus pareigūnus ar nusikaltėlius“, – tvirtino buvęs policijos pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas

Zenonas  portretas
Šalin rankas nuo Gaižausko!

Laisvė

Laisvė portretas
Aš galvoju,kad jis yra drąsus, garbingas žmogus,todėl su juo taip elgiamasi,o tie 6 - pasamdyti galimai gaujos

Anonimui Pidarui

Anonimui Pidarui portretas
Bet dabar seime, dėjau ant tyrimo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių