Quantcast

COVID-19 užsikrėtusi R. Šalaševičiūtė pozavo bendrai parlamentarų nuotraukai

Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei nustačius COVID-19 virusą, pati Seimo narė sakė neturinti supratimo, kaip tai galėjo atsitikti, nes jokiose šventėse nedalyvavo, jokių susitikimų  ir susibūrimų nebuvo.

„Net į kapines per mirusiųjų pagerbimo šventes nevažiavau, į parduotuves irgi einu labai retai, pati gaminu“, – Eltai sakė  parlamentarė.

Ji sakė, kad jaučiasi gerai ir jokių ligos simptomų neturinti. 

Parlamentarė pasinaudojo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kvietimu ir atliko COVID-19 testą, o trečiadienį sužinojo atsakymą, po kurio jai teko izoliuotis. Pirmoji apie R. Šalaševičūtės užsikrėtimą COVID-19 pranešė naujienų agentūra BNS.

Esu saviizoliacijoje ir negalėsiu dalyvauti pirmame naujos kadencijos Seimo posėdyje.

„Esu saviizoliacijoje ir negalėsiu dalyvauti pirmame naujos kadencijos Seimo posėdyje. Net nespėjau persikraustyti į naują kabinetą“, – sakė ji Eltai.

Nors R. Šalaševičiūtė apgailestavo, kad negalės dalyvauti Seimo pirmajame posėdyje, politikė sakė suprantanti, kad laikytis reikalavimų būtina, saugant vieni kitų sveikatą,  todėl elgsis labai atsakingai.

Seimo narė paskutinį kartą Seime teigė buvusi antradienį, tačiau tvirtino turėjusi „trumpalaikių kontaktų“.

„Visi buvo trumpalaikiai, su niekuo nebuvo ilgų pokalbių. Tiesa, ir vakar buvo posėdis Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos, bet mes sėdėjome besilaikydami atstumų, su kaukėmis“, – kalbėjo R. Šalaševičiūtė.

Kaip informuoja delfi.lt, antradienio pavakarę parlamentarė pozavo bendrai Seimo narių nuotraukai, užbaigiant paskutinį šios kadencijos parlamento posėdį.

Šalia R. Šalaševičiūtės stovėjo parlamentarai Dovilė Šakalienė, Eugenijus Gentvilas. Jų teigimu, kontaktas buvo labai trumpas.

Šią situaciją įvertino ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, skelbia delfi.lt.

Paklaustas, ar parlamentarai nepažeidė karantino taisyklių, A. Veryga atsakė: „Geras klausimas. Nežinau. Vis tik Seimo salė yra laikoma darbo vieta, tai nėra kažkokia vieša vieta, kur susibūrimų skaičius ribojamas, nes Seimo nariai ten susirenka dirbti“, – teigė ministras.

ELTA primena, kad iki šiol COVID-19 infekcija patvirtinta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariui Valerijui Simulikui, konservatoriui Pauliui Saudargui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovei Irinai Rozovai, taip pat naujajai parlamentarei, Laisvės partijos narei Evelinai Dobrovolskai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MULAS

MULAS portretas
ASILAI YRA ASILAI VEDLYS NUKVAKES TAI IR BANDAI CHANA

BK

BK portretas
VIENIEMS ĮSTATYMAI,KITIEMS APSTATYMAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Tai kaip čia suprasti, seime nereikia atstumų laikytis, nes pasak Verygos ten yra darbo vieta o ne kažkokia vieša vieta, o tai kitose įstaigose kaip ar ten ne darbo vieta kad reikia laikytis atstumų o kai kurios iš viso uždarytos, įdomiai čia gaunasi.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių