Quantcast

Buvęs G. Nausėdos atstovas spaudai pakomentavo žinią dėl Komunistų partijos: man – visiška naujiena

  • Teksto dydis:

Buvę Gitano Nausėdos rinkimų štabo nariai teigia nežinoję apie dabartinio prezidento buvusią narystę Komunistų partijoje.

Taip BNS sakė buvusi rinkimų štabo vadovė, o vėliau – Prezidentūros kanclerė Algė Budrytė bei buvęs rinkimų štabo komunikacijos vadovas, buvęs Prezidentūros Komunikacijos grupės vadovas Aistis Zabarauskas.

„Asmeniškai tikrai nežinojau apie jokią narystę Komunistų partijoje. Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad jeigu būtų kas nors klausęs, tikrai tyčia niekas to fakto neslėptų“, – trečiadienį BNS sakė A. Budrytė.

„Laikėmės tos pozicijos, kad apie viską reikia skaidriai ir atvirai sakyti taip, kaip yra“, – pridūrė ji.

A. Zabarauskas tvirtino, kad žinia apie G. Nausėdos narystę Sovietų Sąjungos Komunistrų partijoje jam yra naujiena.

Man čia yra visiška naujiena. Tik dabar ir perskaičiau. Neaptarinėjome mes šito fakto, neplanavome nei komunikacijos, nei kontrkomunikacijos.

„Man čia yra visiška naujiena. Tik dabar ir perskaičiau. Neaptarinėjome mes šito fakto, neplanavome nei komunikacijos, nei kontrkomunikacijos“, – trečiadienį BNS sakė jis.

A. Zabarauskas vadovavo G. Nausėdos rinkimų štabo komunikacijai, o šiam laimėjus prezidento rinkimus iki 2020 metų liepos dirbo prezidento vyriausiuoju patarėju komunikacijai.

Prezidentūra trečiadienį patvirtino, kad G. Nausėda priklausė Komunistų partijai, valdžiusiai Lietuvą sovietinės okupacijos metais. Į partiją jis įstojo 1988 metų gegužę, o prasidėjus Sąjūdžiui Komunistų partijos veikloje nedalyvavo.

2019 metais dalyvaudamas prezidento rinkimuose G. Nausėda Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) anketoje neatsakė į klausimą, kokios partijos, politinės organizacijos nariu yra arba buvo.

Anot Prezidentūros, šis klausimas buvo neprivalomoje užpildyti anketos dalyje.

Apie tai, kad G. Nausėda priklausė Komunistų partijai, feisbuke pirmasis paskelbė „Laisvės TV“ žurnalistas Dovydas Pancerovas.

G. Nausėda 1987–1989 metais buvo Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto aspirantas.

2009–2019 metais prezidente buvusi Dalia Grybauskaitė nuo 1979 taip pat priklausė Komunistų partijai, o 1989 metais tapo nuo jos atskilusios Algirdo Mykolo Brazausko vadovaujamos Lietuvos komunistų partijos nare. Iš šios organizacijos ji išstojo 1990 metų birželį.

Apie priklausymą Komunistų partijai D. Grybauskaitė nurodė VRK anketose tiek 2009, tiek 2014 metais, kai dalyvavo prezidento rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"jeigu būtų kas nors klausęs"

"jeigu būtų kas nors klausęs"   portretas
Tai ir paklausė. Vyrai paklausė. Rinkėjos salėje buvo "apakusios" nuo Nausėdos grožio. - O jei vėl Rusijos ultimatumas kaip 1940 metais? ( "Afganistano prezidentas Ashraf Ghani pabėgo - fled" .) Nausėda atsakė, kad jis sunkią valandą niekada nepaliks Lietuvos ir jau geriau eis į APKASUS...

Eilinis konservų išgamų triukas...

Eilinis konservų išgamų triukas... portretas
Matomai - jau turi kokį nors savo TIKRĄ kandidatą į Prezidento postą. O kaip kitaip sukelsi vėją? Jeigu jau jiems taip rūpi kas buvo ir kas nebuvo TIKRAS KOMUNISTAS - pradėti reikia nuo Vytauto Landsbergio ir Grybauskaitės. Kodėl nekeliate pavojaus sirenos dėl TIKRŲ KOMUSINTŲ? Tik vienas klausimas - už kokius "nuopelnus" V.Landsbergis skraidė po pasaulį, kai net į Lenkiją buvo problema išvykti nepartiniam arba nepraėjus patikrinimo KGB.

ką čia konserVatnykai

ką čia konserVatnykai portretas
pučiat naują burbulą prieš Bankomatą?:D) Kas čia tokio nesuprantu Taigi visi be išimties mūsų šalies vadai iki dabar sėdintys seime sęniai yra buve komunistai. Ir ką? Taip ir sakykit kad pjaunat nušile Gitanui kėdės koja:D_ Asilu knyga nepadėjo nieko neveža jūsu izdewalkės sugaminti blefai tai dabar ištraukėt komunistą?:D)Nieks neužkibs ant tokio durno kabliuko nebent naujai nupirktumėt už milijonus teisėsaugos koridorius reziztensijas visokias ir kitus savo pastoviai pinigais šeriamus šeškus:D) Ir tai kažin ar vež
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių