Quantcast

A. Butkevičius: Baltijos šalių premjerai tiki, kad ES su Ukraina pasirašys sutartį

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių premjerai tikisi, kad šį mėnesį per viršūnių susitikimą Vilniuje bus pasirašyta Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos asociacijos sutartis, penktadienį sakė Latvijoje viešintis Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

"Visi nusiteikę labai pozityviai, ir visi premjerai pasisako už tai, kad tai būtų toks didžiulis politinis pasiekimas - visos Europos Sąjungos, turiu minty, - pasirašant su Ukraina asocijuotą sutartį ir pasirašant laisvos prekybos sutartį, taip pat pasirašant (parafuojant - BNS) sutartis su Gruzija ir Moldova, bet didžiausias dėmesys buvo skiriamas Ukrainai", - BNS penktadienį po susitikimo su Latvijos ir Estijos premjerais telefonu sakė A.Butkevičius.

"Manoma, kad sutarties pasirašymas tikrai duotų tam tikrą pozityvą, pozityviai būtų vertinama plėtra ES į Rytus. Aš manau, tai yra mums labai svarbu ir, manau, šiuo metu reikia apsiriboti šiuo siekiu, nes tikrai būtų vertinamas kaip didžiulis politinis pasiekimas", - teigė jis.

Lapkričio 28-29 dienomis Vilniuje vyks ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas, kuris yra vienas iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių. Jame tikimasi pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Ukraina ir parafuoti tokius susitarimus su Moldova ir Gruzija.

Tačiau ES šalys perspėja, kad Ukraina negali tikėtis sutarties, jei iki viršūnių susitikimo nebus paleista kalinama ekspremjerė Julija Tymošenko. Jos persekiojimą Vakarai vadina selektyvaus teisingumo pavyzdžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių