Quantcast

Būsima Seimo narė E. Rudelienė: partija turi keletą kandidatų į Trakų merus

Būsima parlamentarė Edita Rudelienė teigia, kad atsisakyti Trakų rajono merės pareigų ir pasinaudoti galimybe pradėti darbus Seime buvo jos asmeninis sprendimas, kuriam nedarė įtakos Liberalų sąjūdžio vadovybė.

Nors politikė pripažįsta, kad jai atsisakius merės pareigų politinė situacija Trakuose gali pasikeisti ir ne Liberalų sąjūdžio naudai, tačiau E. Rudelienė akcentuoja, kad partija jau turi „ne vieną kandidatą, kuris drąsiai galėtų stoti prie rajono vairo“.

„Dalyvavau rudenį Seimo rinkimuose, turėjau norą būti Seimo nare. Gyventojai nepalaikė iki galo, bet daugybė gyventojų palaikė ir ne tiek daug pritrūko, kad tapčiau Seimo nare. Dabar pagal partijos sąrašą natūralu, kad renkuosi Seimo narės poziciją“, – LRT radijui teigė E. Rudelienė, akcentuodama, kad savaitgalį dėl politinės ateities apmąstymų buvo nemažai.

Vertindama savo nesėkmingą bandymą rudenį patekti į Seimą politikė akcentavo, kad nebuvo nusivylusi, nes vertino savo Trakų rajono merės pareigas. Vis tik E. Rudelienė teigia, kad situacijai susiklosčius kitaip ir atsiradus laisvai Seimo nario vietai pasirinkusi politinę karjerą.

„Nesakyčiau, kad buvau nusivylusi, nes tuo metu vertinau, kad galbūt gyventojai nori matyti mane toliau dirbančią Trakų rajone. Nes aš visą laiką sakiau, kad tai yra praktiškai win-win situacija, nes ar būti mere, ar būti Seimo nare, tai vis tiek yra politiko kelias, nes esu politikė. Ir tiesiog dabar susiklosčius kitaip situacijai pasirinkau politinę karjerą“, – sakė ji.

Nes ar būti mere, ar būti Seimo nare, tai vis tiek yra politiko kelias, nes esu politikė. Ir tiesiog dabar susiklosčius kitaip situacijai pasirinkau politinę karjerą.

E. Rudelienė akcentavo, kad sprendimas merės postą iškeisti į Seimo narės pareigas buvo jos asmeninis apsisprendimas.

„Tikrai tai buvo ne partijos vadovybės sprendimas. Tai buvo mano apsisprendimas. Ir labiau gal kolegoms tiek Trakų skyriuje, tiek su partijos kolegomis Seime pasakiau, kokie mano pamąstymai ir kokie planai“, – teigė ji.

Būsima parlamentarė pripažino, kad dirbdama Seime save matytų Švietimo ir mokslo komitete.

Politikė taip pat teigė, kad Liberalų sąjūdis turi net keletą galimų kandidatų užimti Trakų rajono mero pareigas. Vis tik kol kas E. Rudelienė galimų kandidatų nenorėjo atskleisti.

„Tikrai kol kas negaliu, nes tai taip pat yra partijos demokratiniai procesai, vyks visuotinis susirinkimas, bet galiu patikinti, kad šiandien turime ne vieną kandidatą, kuris drąsiai galėtų stoti prie rajono vairo“, – sakė ji.

Nors E. Rudelienė pripažįsta, kad politinė situacija Trakuose gali pasikeisti ir ne Liberalų sąjūdžio naudai, būsima Seimo narė vylėsi, kad rajone laimės liberalų kandidatas.

„Kiek situacija keisis, matyt, atsakys rinkimai, bet tikrai turime tvirtą koaliciją, tvirtą daugumą, suformuotą administraciją, užsibrėžtus tikslus, daugybę pradėtų projektų, tai tikiuosi, kad ir toliau bus tvirta politinė padėtis Trakų rajone“, – teigė E. Rudelienė.

„Rinkimai yra toks dalykas, kad kažkas laimi, kažkas pralaimi, į tai atsakys rinkėjai. Bet manau, kad rinkėjai matė, kiek per šiuos metu su komanda esame nuveikę Trakų rajone, mato pokyčius, mato pradėtus projektus ir, manau, kad pasirinks teisingai“, – taip pat akcentavo ji.

ELTA primena, kad  Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį vyksiančiame posėdyje naująja Seimo nare ketina tvirtinti Trakų rajono merę E. Rudelienę. Ji pakeis pastarąją savaitę mirusį parlamentarą Kęstutį Glavecką. VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės teigimu, E. Rudelienei tapus Seimo nare ir atsisakius merės pareigų, Trakų rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimai bus greičiausiai organizuojami tik spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NERA TOKIOS PARTIJOS

NERA TOKIOS PARTIJOS  portretas
yra korumpuotu kysininku ,aferistu ,vagiu ir LGBTQI satelitu iskrypusi GAUJA ... ir jos vieta Cypeje ,o ne SEIME,.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių