Quantcast

Bręsta galima interpeliacija ministrui E. Misiūnui

Penktadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos iniciatyva Seime buvo surengta spaudos konferencija, skirta vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno interpeliacijos klausimui aptarti, kurios metu buvo išsakyti įvairių pareigūnų profesinių sąjungų atstovų argumentai dėl netinkamai einamų E. Misiūno pareigų.

Spaudos konferencijos iniciatoriaus LSDP frakcijos seniūno Juliaus Sabatausko teigimu, profesinių sąjungų atstovai kreipėsi į socialdemokratus, pateikdami įrodymus dėl E. Misiūno veiklos, kuri yra nesuderinama su jo pareigybėmis.

Pasak J. Sabatausko, vidaus reikalų ministras nesilaiko Vyriausybės programoje parašytų nuostatų dėl žmonių įsitraukimo į profesines sąjungas skatinimo bei socialinio dialogo stiprinimo.

„Savo veiksmais ministras ne tik nepaiso šios Vyriausybės programos dalies, bet elgiasi priešingai“, - konstatavo LSDP frakcijos seniūnas.

Jam antrino Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos atstovė Loreta Soščekienė. Pasak jos, Policijos departamente iki šiol nėra taikomos socialinės garantijos profesinių sąjungų nariams, dėl kurių su Vyriausybe praėjusiais metais buvo pasirašytas Nacionalinis susitarimas.

„Policijos departamentas yra užsispyręs ir vis atsikalbinėja, o, pasak ministro, jis neturi jokios įtakos paveikti, kad šis susitarimas būtų taikomas“, - spaudos konferencijoje sakė L. Soščekienė.

Policijos departamentas yra užsispyręs ir vis atsikalbinėja, o, pasak ministro, jis neturi jokios įtakos paveikti, kad šis susitarimas būtų taikomas.

Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė taip pat prakalbo apie problemas policijos sistemoje. Pasak jos, policijoje jaučiama įtampa, nes nėra jokio socialinio dialogo, darbo užmokestis yra skaičiuojamas nesilaikant teisės aktų, lėšos tarp statutinių institucijų paskirstomos neefektyviai, o darbuotojai yra ignoruojami.

Pasak R. Katinienės, pats E. Misiūnas situaciją žino, tačiau jos nekontroliuoja ir klaidos, atliktos įgyvendinant reformas policijoje, pasak jos, nėra ištaisytos.

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Vladas Sanda taip pat pareiškė nuogąstavimus, kad yra iškraipomi metiniai policijos pareigūnų vertinimai. Pasak jo, kasmet labai gerai įvertintų pareigūnų skaičius smarkiai mažėja, o tuo remiantis vėliau yra reikalaujama vis geresnių rezultatų.

„Jeigu tu ir vykdai visus iškeltus uždavinius, manipuliuojant darbo užmokesčio fondais, (...) tu gali būti įvertintas tik gerai ir nesitikėti algų pakėlimo, o tai visiškai demotyvuoja pareigūnus“, - spaudos konferencijoje sakė V. Sanda, pridūręs, kad ministerijos pažadais nebetikima.

Visoms kolegų išsakytoms problemoms pritarė ir Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Vitalijus Jagminas.

LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Sysas, apžvelgdamas spaudos konferenciją, sakė, kad visi konferencijos metu išsakyti argumentai turėtų būti signalas ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui, jog E. Misiūnas yra ne pats geriausias ministras šitoje Vyriausybėje. Taip pat, pridūrė jis, apie interpeliacijos vidaus reikalų ministrui galimybę LSDP frakcija kalbėsis ir su kitomis Seimo frakcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sas

sas portretas
Labai neprofesionalus ir arogantiskas ministras

tai

tai portretas
ko gero buves seklys /morka/ is radijo g....

tai

tai portretas
tos pacios socmafijos statytinis ir buvo /marionete/ samoningai nieko nedare tai nereikalingas ir nori i ji /nusivalyt kojas/ kad butu /svarus/ o kaip kitaip prie lovio pakliuti jei ne per liaudies mulkinima...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių