Quantcast

A. Bilotaitė: svarstoma kurti policijos padalinį seksualiniams nusikaltimams prieš vaikus

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, jog šiuo metu svarstoma kurti atskirą policijos padalinį, kuris tirtų bylas susijusias su seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius.

„Kalbant apie teisėsaugos darbą turime reguliarius pasitarimus su mūsų tarnybų vadovais ir šiuo atveju kalbant apie policijos darbą tikrai yra kreipiamas didžiulis dėmesys apie tai kad policijos pareigūnai turi turėti tinkamas kompetencijas šitose (seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius – BNS) temose, tinkamą pasirengimą ir žinias“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Bilotaitė.

„Diskutuojame apie atskiro policijos padalinio atsiradimą, kuris dirbtų būtent su tokiomis bylomis, ir tokiais atvejais. Tas yra šiuo metu svarstoma“, – pridūrė vidaus reikalų ministrė.

Diskutuojame apie atskiro policijos padalinio atsiradimą, kuris dirbtų būtent su tokiomis bylomis, ir tokiais atvejais.

Vis dėlto, pasak jos, sprendžiant seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius problemą būtinas visuomenės bei kitų institucijų įsitraukimas.

„Tai yra ne vienos institucijos darbas. Tai ir visuomenės įtraukimas, ir skirtingų ministerijų, ir institucijų, tarnybų darbas. Tikimės, kad šiandien tas mūsų toks formatas, kad šiandien pasirašysime rezoliuciją, įtrauks ministerijas į tarpinstitucinį įsitraukimą, įgalinimą savo srityse daryti tuos darbus, kuriuos reikia padaryti“, – teigė A. Bilotaitė.

Ketvirtadienį Vidaus reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ketina pasirašyti rezoliuciją, kurioje bus įšdėtyti institucijų įsipareigojimai, siekiant efektyviau mažinti nuo seksualinių nusikaltimų nukentėjusių vaikų skaičių.

A. Bilotaitė pažymėjo, jog su vaikais dirbančios įstaigos nesinaudoja Įtariamųjų, kaltinamųjų ir nuteistųjų registru, į kurį, pasako jos, šiuo metu įtraukta apie 2,6 tūkst. su seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius susijusių asmenų.

„Jeigu kalbėti pavyzdžiui apie apie įstaigas, kurios dirba su vaikais – gydymo įstaigas, švietimo įstaigos – jos jau dabar priimdamos (į darbą – BNS), ar tai būtų žmogus toje įstaigoje dirbantis kaip pedagogas, ar ūkio dalį tvarkantis, turėtų būti įvertintas, ar jis nėra registre. (...) Bet ką mes pamatėme, tai kad šiuo įrankiu nėra naudojamasi“, – teigė A. Bilotaitė.

„Man labai sunku suprasti tas priežastis, kodėl yra ignoruojamas šitas dalykas. Bandėme aiškintis, ar tai yra techninės priežastys, bet kol kas priežasčių nematome“, – pridūrė ministrė.

Pasak jos, Vidaus reikalų ministerija taip pat siūlo, kad su seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius susiję asmenys informuotų policiją ne tik apie savo gyvenamosios vietos, bet ir darbo vietos pakeitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greiciau

Greiciau portretas
Kurkite, o ne svarstykite.

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Patys balsuoja už gėjų santuokas, o vaizduoja, kad vaikai rūpi

tuo rupinasi

tuo rupinasi portretas
LT baudziamasis kodeksas,tik kodel jo nesilaiko 'teisesauga' ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių