Quantcast

A. Bilotaitė STT apskundė A. Verygos įsakymą dėl ligoninių vadovų atrankos

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą prašydama įvertinti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos gegužės 10 d. įsakymą, kuriuo pakeista gydymo įstaigų vadovų atrankos vykdymo tvarka.

Pagal naująją tvarką Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų vadovų atranka vykdoma nebe vienu, o dviem etapais. Ministro įsakyme numatyta, kad daugiausiai balų surinkę pretendentai patenka į antrąjį etapą ir kviečiami pokalbio su ministru.

Pokalbio metu, kaip teigiama, ministras vertina pretendentų tinkamumą eiti pareigas bei jų asmeninę motyvaciją.

„Nors ministerijos atstovai tikina, kad šiais pakeitimais siekiama skaidresnio vadovų atrankos proceso, tačiau būtent šio naujojo atrankos etapo atsiradimas kelia abejonių dėl skaidrumo ir objektyvumo užtikrinimo. Asmeniškas ministro pokalbis su pretendentais leidžia pagrįstai manyti, kad ministras priims galutinį sprendimą remdamasis savo subjektyvia nuomone. Tai sudaro prielaidų reikštis korupcijai, proteguoti sau labiau priimtinus, politiškai artimus ar lojalius asmenis", - teigia A. Bilotaitė.

Pasak politikės, pokalbis su pretendentais turėtų būti rengiamas pasitelkiant nepriklausomus ekspertus, o ne dalyvaujant išimtinai tik pačiam ministrui.

Siekdama išsiaiškinti, ar patvirtintas ministro įsakymas nepadidina korupcijos rizikos asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovų skyrimo procese, parlamentarė prašo Specialiųjų tyrimų tarnybos įvertinti šį ministro įsakymą antikorupciniu požiūriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vyr.Gygytojai-neliečiamųjų sekta.

Norge

Norge portretas
Saunuole,Agne Bylotaite,matosi,kad viska vertina objektyviai.Matosi ,kad mokykloje nenesiojo kaklaraiscio.

Anonimas

Anonimas portretas
Verygai jau senai laikas palikti postą kol dar neišmetė.Mes negalime per jo įsakymus geresnio gydymo,neturime galimybės gauti kompensuojamų vaistų kuriuos anksčiau mums skirdavo gydytojai.Mes tiesiog pasmerkti jo dėka merdėti,kadangi neįstengiame vaistų nusipirkti,nes pensijos ir algos esti varganos.Laikas pačiai vyriausybei atkreipti į žmonių gyvenimą,o ne viens su kitu kaip šunys pjautis.Garbės vyriausybei tai nedaro,kaip vienas kitą šmeižia, grasina.Kokia ta menka mūsų vyriausybė,visai nusirytusi į bedugnę.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių