Quantcast

Bausmę atliekančiam V. Gapšiui – prieš tai kalėjusio A. Butkevičiaus patarimai

  • Teksto dydis:

Rezonansinė korupcijos byla, kurioje mirgėjo verslininko Raimundo Kurlianskio ir politikų Eligijaus Masiulio bei Vytauto Gapšio pavardės, Lietuvą stebina jau beveik aštuonerius metus. 2022 m. visuomenę pribloškė visų trijų vyrų išteisinimas, o 2023-ųjų pabaigoje – visiems trims kaltinamiesiems skirtas laisvės atėmimo nuosprendis. Prieš pat didžiąsias šventes parlamentaras Vytautas Gapšys išsaugojo mandatą ir bausmę pradeda būdamas Seimo nariu. Kaip elgtis įkalinimo įstaigoje, jam patarė prieš tai ten pabuvojęs Audrius Butkevičius.

A. Butkevičius buvo vienintelis iki šiol kalėjęs Seimo narys – jam mandatas taip pat nebuvo atimtas. Politikas kalėjime atsidūrė 1998 m. už pasikėsinimą sukčiauti stambiu mastu.

„Nebijok, netikėk, neišduok, neparsiduok – toks yra senas patarimas. Jie turi pilną galimybę išlikti savimi kaip žmonės“, – sakė A. Butkevičius.

Buvęs krašto apsaugos ministras pirmus keturiolika įkalinimo mėnesių praleido vienutėje Lukiškių izoliatoriuje. Šalia jo kalėjo nuteistieji iki gyvos galvos. A. Butkevičius neslėpė, kad buvo kelios netikėtai užsimezgusios draugystės.

„Į duris beldžia policininkas ir sako, kad draugelis iš gretimos kameros man kažką siunčia. Aš net išsižiojau – pro langelį įlenda Viktoro E. Franklo „Žmogus ieško prasmės“. Žinoma, joje – laiškas“, – patirtimi dalijosi buvęs politikas.

Visas reportažas – KK2 vaizdo įraše:

A. Butkevičius atviravo – kalėjimas suteikia daug netikėtų emocijų.

„Lyg likimas ima ir kalbasi su tavimi“, – sakė jis.

Neseniai paaiškėjo, kad bausmę V. Gapšys atlieka su dviem kameros draugais. Vienas jų – toje pačioje byloje nuteistas E. Masiulis. Apie žmones, su kuriais prieš daugiau nei 25 metus sėdėjo jis, papasakojo A. Butkevičius.

„Atsidaro izoliatoriaus durys, mane pasitinka buvęs mano dziudo treneris. Pasižiūriu toliau – ten dar eilė senų mano pažįstamų iš Kauno. Aš nepajutau, kad būčiau atsidūręs kažkokioje netinkamoje aplinkoje“, – atviravo buvęs politikas.

A. Butkevičius sakė, kad kitiems Lukiškių izoliatoriaus kaliniams iškart kilo klausimų, už ką kartu su jais sėdi Seimo narys.

„Žinoma, pirmas vakaras jau buvo su arbata. Aš dar buvau nespėjęs prakusti, neturėjau savo torto, arbatos ar dar kažko. Kiti turtingesni draugai vaišino arbata, kažkas tortuką iškasė. Pasikalbėjome, išsiaiškinome, viską sustatėme į vietas“, – pasakojo pašnekovas.

A. Butkevičius – ne vienintelis politinis veikėjas, dalinęs patarimus Vytautui Gapšiui. Iškart po žinios, kad jis nuteisiamas laisvės atėmimo bausme, Seimo nariui patarimus žėrė ir Antanas Kandrotas, geriau žinomas Celofano pravarde.

Ne kartą teistas vyras mokė V. Gapšį, kas yra „gaidžiai“, kas yra „drambliai“ ir siūlė kuo greičiau išmokti kalėjimo žargono. Taip pat – išsiaiškinti, kas yra viršiausias tame kalėjime, kur kali parlamentaras. V. Gapšys ir E. Masiulis bausmę atlieka Kauno kalėjime. Anot Celofano, ten viršiausias – antivalstybininkas Algirdas Paleckis. Remiantis A. Kandroto patirtimi, svarbiausia kalėjime V. Gapšiui ir E. Masiuliui yra visada turėti saldumynų ir arbatos – mainams ir pokalbiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Žmones junkit you-tube 19val debatai su E Vaitkum NEKOMENTUOKIT TIEMS AFERUGOM VAGIM TUŠČIAI LAIKA GAIŠINAT IR NERVUS

Tas

Tas portretas
savekas sėdėjo,mokina naujoką zonos panetkių,didžiuojasi koks chytras buvo.klaunai.

Liudvikas

Liudvikas portretas
Blemba,nesekme!Jau as imsiu grynuosius....kulku krusa...ivairiausio kalibro,tu sudinu Gloxu,AKsu,visokiu sudinu zydisku....Nei vieno tikro suvio...Matyt jauni,pralobt visi nori...Prisimenu moteriske,kuria suvarpe pankiomis kulkomis,uzuot butu trinkteleje i apatini zandikauli,ar kulka sutrupine slaunikauli.Taip policija paruosta kovoti su nusikalstamumu,isvesejusia korupcija ir grobstymu...Dievu miskas...Lauksiu sekancios galimybes,gal aplenksiu tuos,kurie paleido kulku spieciu i LT pilieti,kuris neturi darbo,pajamu,kuris turi 2-tra neigalumo grupe,kuris sala savo namuose,nevalge susale vaikai,184 eu menesines pajamos,dinges darbo stazas,uzuot ismokos privaletu buti didesnes-mat Lt piliecius gina Istatymas,Konstitucija,Temides tarnai-Teisejai.Tikejimas,atnestas Vakaru,Zydu pumpuojamas Vaidiluciu Zemeje...As niekaip negaliu pristarauti ar suabejoti Budizmui,kur teigiama-Mintis-kaip Visata-NEISMATUOJAMA! Induizmui,kur teigiama,kad yra Reinkarnacija...Kunigai pleskina vaikus! Ir soc pazeid
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių