Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos šalys pasirašė deklaraciją dėl Sanglaudos politikos ateities

2023-11-28 14:50 diena.lt inf.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos finansų ministrai pasirašė bendrą deklaraciją dėl Sanglaudos politikos ateities. Dokumentas pasirašytas trijų Baltijos šalių finansų ministrų ir Europos Komisijos atstovų diskusijoje antradienį Vilniuje.

Organizatorių/ Finansų ministerijos nuotr.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, jog Lietuva yra tarp lyderiaujančių valstybių, investuojanti Sanglaudos politikos lėšas, ir ji neketina lėtinti tempo, pranešė Finansų ministerija.

„Geografinė padėtis kuria neapibrėžtumą ir papildomus iššūkius, su kuriais kitos valstybės nebūtinai susiduria. Ypač Rusijos karo kontekste jaučiame didesnį neapibrėžtumą, esame lengviau paveikiami. Todėl Sanglaudos politikos priemonių taiklumas, greitis ir gebėjimas prisitaikyti prie šalių poreikių kurtų papildomą stimulą pokyčiams“, – konferencijoje sakė G. Skaistė.

Deklaracijoje, be saugumo ir geografinių aspektų, pažymima, jog kuriant 2027 metų Sanglaudos politikos strategiją reikėtų papildomai įvertinti ir tolesnę Europos Sąjungos plėtrą.

Be to, deklaracijoje kalbama apie būtinybę finansinius instrumentus taikyti taikliai, jog šie laiku pasiektų šalis, kurioms jų reikia.