Quantcast

Baltijos šalių ir Lenkijos premjerams skirti tarptautinės lyderystės apdovanojimai

Baltijos šalių ir Lenkijos premjerams Europos politikos analizės centras (CEPA) skyrė tarptautinės lyderystės apdovanojimus.

Kaip penktadienį pranešė Lietuvos Vyriausybė, Transatlantinės lyderystės apdovanojimai už tvirtą paramą Ukrainai ir išskirtinį indėlį stiprinant transatlantinę partnerystę skirti Lietuvos premjerei Ingridai Šimonytei, Latvijos premjerui Krišjaniui Kariniui, Estijos premjerei Kajai Kallas (Kajai Kalas) ir Lenkijos premjerui Mateuszui Morawieckiui (Mateušui Moraveckiui)

„Remti Ukrainą ir jai padėti yra mūsų pareiga, nes tik pasmerkimas nesustabdys Putino nusikaltimų, o vienybė – patikimiausias ginklas prieš Kremliaus režimą. Esu dėkinga už šį apdovanojimą“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Oficialus apdovanojimo Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos Ministrams Pirmininkams teikimas numatomas CEPA forumo, vyksiančio rugsėjo 27–29 dienomis, metu.

Pernai CEPA Transatlantinės lyderystės apdovanojimas už indėlį stiprinant transatlantinį saugumą skirtas NATO generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui. 2020-aisiais už pastangas atremiant priešišką Rusijos veikimą apdovanoti Jungtinių Amerikos Valstijų senatoriai Robas Portmanas ir Chrisas Murphy'is (Krisas Merfis).

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Baltijos šalys ir Lenkija tapo vienomis aktyviausių Ukrainos politinių, karinių rėmėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kai valstybej energetinis krachas lieka tik rupintis ivaizdziu ir apdovanojimus uz kenkima valstybei rinkt

Tremtinys senolis

Tremtinys senolis portretas
Tai laime tureti lietuviams Simonyte ! Geresnio premjero neturejo , nu Vagnorius buvo geras specialistas. Jeigu stribu palikuonys peikia komentaruose premjere- reiskia vadove puiki !

sk

sk portretas
toks jausmas kgb visur ir visada lenku kgb gerai dirbo sovietams
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių