Quantcast

Baltarusių kova dėl laisvės: Lietuvos politikų diskusija peraugo į dvikovą

  • Teksto dydis:

Šį pirmadienį aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ nagrinėta tema apie tai, ar Lietuva, kovodama už Baltarusijos žmonių teisę į laisvę, neperžengia tam tikrų ribų, užkūrė tikrą debatų audrą. Laidos svečiai Valdemaras Tomaševskis ir Žygimantas Pavilionis taip ugningai gynė savo pozicijas, kad studijos vedėjams teko juos ne kartą tramdyti.

Politikas Ž. Pavilionis laikosi nuomonės, kad Lietuva turi padėti sunkioje padėtyje atsidūrusiems Baltarusijos žmonėms. Pasak jo, parama baltarusiams dabar yra labai svarbi, lygiai taip pat kaip mums kažkada buvo svarbi Islandijos parama. Todėl matydami Aliaksandro Lukašenkos žiaurumus ir nesiskaitymą su savo tauta negalime likti nuošaly.

Tačiau kitokios pozicijos laikosi V. Tomaševskis. Jo manymu, į kaimyninės šalies reikalus kišamės per daug ir tai mums gresia santykių su kaimynais pablogėjimu, kas turės neigiamų pasekmių ir mūsų ekonomikai. A. Lukašenka gali atimti krovinius, vežėjai nebegalės vežti krovinių per Baltarusiją ir t.t. Todėl, jo manymu, su kaimynais reikėtų sugyventi gražiuoju.

Politikų diskusija, prasidėjusi apie Baltarusiją, netrukus peraugo į tikrą politinę dvikovą ir tarpasmeninių santykių aiškinimąsi. Buvo cituojama ir Biblija, ir Konstitucija, pylėsi kaltinimai vienas kitam išdavystėmis ir tarnavimu svetimoms valstybėms, laidos vedėjams Artūrui Anužiui ir Mindaugui Sėjūnui ne kartą teko raminti svečių aistras.

TV3 nuotr.

Itin karštą politikų diskusiją, reportažus, faktus kviečiama žiūrėti aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ – šiandien, 19.30 val. per TV3. Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per „TV3 Play“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nors

nors portretas
viena karta pakviete i laida zmogu kuris nebijo reiksti savo nuomones kuri neatitinka oficialos nuomones patinka ar nepatinka Tomasevskio nuomone cia kiekvienas pagal savo paziuras atsirinks bet cia kazkas panasaus i debatus o ne kalbancios dvi galvos kurios varo ta pacia propaganda kad net slykstu klausytis

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Na po laidos likau šokiruotas. Iki šiol nesidomėjau ir nelabai kreipiau dėmesio į p. V. Tomaševskį, bet po tokių pasisakymų, dabar galvoju, kaip jis galėjo nukeliauti iki Europos parlamento? Nežinau kaip lenkams, bet man, kaip lietuviui gėda, kad jis atstovauja lietuvai.

Pastebejimui

Pastebejimui portretas
Nu taip, rusu vankeri, esate laisvi po savo ruskij mir mesla braidzioti ir ir ant keliu caro pagalbos prasyti. Sveikinu istojus i trecio pasaulio gretas, vatnike.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių