Quantcast

Baltarusija: Lietuvos protestas – nevykęs mėginimas diskredituoti Astravo projektą

Lietuvos protesto nota – nevykęs mėginimas diskredituoti Baltarusijos (Astravo) atominės elektrinės projektą Europos visuomenės akyse. Tai ketvirtadienį pareiškė Baltarusijos energetikos ministerijos atstovė spaudai Olga Kozlovič, praneša „BelTA“.

Pasak jos, Lietuva ne kartą ėmėsi žygių, kad Baltarusijos AE statybos projektas nebūtų realizuotas.

„Naudojamos įvairios spaudimo priemonės – nuo aukštų Lietuvos valdininkų ir politikų skambių pareiškimų apie Baltarusijos AE grėsmę Europai iki raginimų boikotuoti jos statybą tarptautinėje arenoje. Bet nepateikiama nė vieno pagrįsto argumento, kuris patvirtintų, kad jėgainė yra nesaugi. Skamba nepagrįsti pareiškimai, kurių pagrindinis tikslas – formuoti neigiamą požiūrį į Baltarusijos AE projektą“, - sakoma atstovės spaudai pranešime.

„Lietuva pasirinko nepagrįstų pretenzijų ir kaltinimų taktiką. Tai dar kartą patvirtina, kad visi Lietuvos veiksmai turi politinę potekstę“, - teigė O. Kozlovič.

Kaip jau ELTA pranešė, antradienį Lietuvos užsienio reikalų ministerija nusiuntė protesto notą Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai dėl skuboto Astravo atominės elektrinės paleidimo, keliančio grėsmę Lietuvos, Baltarusijos ir Europos Sąjungos piliečių saugumui.

Dokumente griežtai smerkiamas Baltarusijos institucijų sprendimas pradėti branduolines reakcijas nesaugioje jėgainėje ir atverti kelią elektros energijos gamybai, ignoruojant Lietuvos ir ES keliamus saugos reikalavimus. Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad branduolinių objektų sauga ir saugumas yra itin svarbūs ES santykiams su Baltarusija.


Šiame straipsnyje: Astravo AEBaltarusijaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur

Kur portretas
Buvo prieš 10 metų kai aplinkui su dviračiu kubilius važinėjo ,o dabar šaukštai po pietų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių