Quantcast

Balsų pirkimo skandalo dalyvis: tai buvo provokacija

  • Teksto dydis:

Balsų pirkimo Šilutėje skandalo dalyvis, Tauragės areštinėje 15 parų praleidęs Šilutės gyventojas 49 metų Šarūnas Gaižauskas sako, jog tai buvusi provokacija, o tapti policijos tyrimo objektais jie nesitikėjo.

Interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ Š.Gaižauskas aiškino, kad degtine ir cigaretėmis pirkdamas rinkėjų balsus „tvarkiečių“ ir socialdemokratų naudai jis siekė pakenkti šioms partijoms.

„Įtaria, kad aš organizavau balsų pirkimą. Atvirai pasakysiu, nuo ko viskas prasidėjo: pernai per savivaldos rinkimus mes norėjome, kad laimėtų Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir labai geras mano pažįstamas Arvydas Jakas. Jis kandidatavo į merus. Bet mes pralošėme „tvarkiečiams“, o į mūsų savivaldybę sulindo jie ir socialdemokratai“, – sakė Š.Gaižauskas. Jis taip pat patvirtino nesantis Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys.

„Aš taip sumąsčiau (viską organizavau), jog reikia paimti truputį degtinės, cigarečių ir per pažįstamus paleisti tokią antį, kad „tvarkiečiai“ ir socialdemokratai už degtinę ir cigaretes perka balsus. Kad iškiltų tokia problema. Suprantat? Mes nesitikėjome, kad bus tyrimas, mus gaudys ir kils toks burbulas, kad mes kažkokia gauja. Mes tik norėjome, kad pasklistų informacija, gandas, – žmonės turėjo pasipiktinti, jog vėl perkami balsai, ir nebalsuoti už tuos, kurie pralošė savivaldos rinkimus“, – pasakojo šilutiškis.

Policija yra pradėjusi tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje pagal dar iki pirmojo rinkimų turo, spalio 6 dieną, gautą anoniminį pranešimą, kad gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų. Vyriausioji rinkimų komisija sekmadienį spręs, ar teisėsaugos tiriamos veikos galėjo turėti esminių įtakų rinkimų rezultatams, tokiu atveju rezultatai galėtų būti naikinami.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris yra patvirtinęs, kad balsų pirkimas Šilutėje  vyko partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Jo teigimu, ikiteisminis tyrimas pradėtas dar spalio 6-ąją, bet pats balsų pirkimas įvyko spalio 9-ąją, rinkimų dieną.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Šilutėje gavo 2053 balsus. Iš viso daugiamandatėje apygardoje partija laimėjo 5 mandatus, o su antrojo turo nugalėtojais – 8 mandatus. Šioje apygardoje iškeltas partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Kęstas Komskis dalyvaudamas rinkimuose surinko 2305 balsus ir liko trečias. Bendrame partijos sąraše po reitingavimo K.Komskis surinko 6098 pirmumo taškus ir nukrito iš antros į ketvirtą vietą.

Policijai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, K.Komskis paskelbė stabdantis narystę partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jep: kai jau pagauna, tai tuomet nebelieka ką kita sakyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių