Quantcast

Balsavimas dėl atleidimo: V. Pranckietis žada kreiptis į teismą

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žada kreiptis į Konstitucinį teismą, jeigu valdantieji kitą antradienį vėl inicijuos balsavimą dėl jo atleidimo.

„Jeigu valdantieji elgsis ne pagal Konstituciją, manau, po tokio sprendimo bus kreipimasis į Konstitucinį Teismą. Ir tada Konstitucinis Teismas atsakys, ar galima elgtis nekonstituciškai“, – ketvirtadienį LRT „Dienos temoje“ sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas sako, kad antrasis inicijuojamas balsavimas prieštarauja Konstitucijai ir įstatymams.

„Tai yra neteisėtas veiksmas, bet jie jį daro“, – teigė jis.

Šį antradienį nenumatytame posėdyje surengtas balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu žlugo, jame dalyvavus tik 11 Seimo narių.

Procedūrą iš pradžių inicijavę valdantieji protestuodami balsavime nedalyvavo, nes procedūrą norėjo surengti ketvirtadienį, kai tikėjosi užsitikrinti reikiamą balsų skaičių.

Valdančiųjų balsais ketvirtadienį Seime nutarta, kad pakartotinis balsavimas dėl parlamento vadovo atleidimo vyks kitą antradienį. Jie teigia, kad prieš dvi dienas vykęs posėdis buvo neteisėtas.

Tam, kad Seimo pirmininkas būtų atstatydintas, reikėjo ne mažiau kaip 71 balso „už“.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, nes pagal koalicijos partnerių susitarimą Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats, tvirtindamas, kad jo atstatydinimo siekia tik „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, kerštaudamas už neklusnumą.

Seimo statute numatyta, kad Seimo nariai negali vienos sesijos metu pakartotinai reikalauti atleisti tą patį pareigūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Kreipkis į Verygą, jis kvalifikuotas psichiatras, gal padės.

jis

jis portretas
Visiškas politikos nulis .

Pasišviesk , profesoriau,

Pasišviesk , profesoriau,  portretas
ką apie pačio sukviestą posėdį sako konstitucijos ekspertas Sinkevičius - NETEISĖTAS . Gaila , kad tokius ,,,išsilavinusius ,, seimo pirmininkus , kurie net seimo Statuto nesugeba išmokti , už keliamą sumaištį valstybėje bei žmonių kiršinimą , negaliu paduoti į teismą . Fui ....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių