Quantcast

Balsavęs N. Puteikis: gyventojai nesuprato, kad prezidentas turi didelių galių

Seimo narys Naglis Puteikis, sekmadienį balsavęs prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose, Eltai teigė, kad Lietuvos gyventojai nesuprato, jog valstybės vadovas turi labai didelių galių ne tik išorės, bet ir vidaus klausimais.

„Kada Seimas iš penkto karto priėmė sprendimą, kad šiukšlių mokestis būtų ne pagal kvadratinius metrus, o svorį, kaip yra visose normaliose šalyse, nes dabar tas krūvis neproporcingai tenka pensininkams, dabartinė prezidentė tai vetavo. Mes, politikai, nepaaiškiname žmonėms, kad prezidentas nėra tik užsienio reikalams. Konstitucijoje tik aštuntadalis kompetencijų yra užsienio reikalai, visi kiti – vidaus. Man liūdna, kad gyventojai pasirinko du žmones, kurie nešneka socialinio jautrumo klausimais, o kaip bus – rinkėjai pasirinks“, – Eltai sakė N. Puteikis.

Seimo narys teigė dar nežinantis, kur lauks rezultatų.

Naująjį valstybės vadovą Lietuvos piliečiai renkasi iš dviejų kandidatų: ekonomisto Gitano Nausėdos ir buvusios finansų ministrės, Seimo narės Ingridos Šimonytės.

Penkerių metų kadencijai išrinktas prezidentas pakeis Dalią Grybauskaitę, šalies vadovės pareigas ėjusią dvi kadencijas iš eilės.

Man liūdna, kad gyventojai pasirinko du žmones, kurie nešneka socialinio jautrumo klausimais, o kaip bus – rinkėjai pasirinks.

Sekmadienį kartu renkami ir 11 Lietuvos atstovų Europos Parlamente. Lietuvoje į EP narius kandidatuoja 16 sąrašų: Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Visuomeninis rinkimų komitetas „Lemiamas šuolis“, Lietuvos centro partija, „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir partija „Tvarka ir teisingumas“.

ELTA primena, kad pirmąjį rinkimų turą laimėjo I. Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai tai nuvarė

Ai tai nuvarė portretas
Puteikiai i lankas./ Negalima su savo Ištikimaisiais tep elgtis kap elgėsi ši pora dar ir turėdama visai neblogą Centro partiją(partija sena ir nepadielka)...Dabar tegu daro išvadas./ nors tas jau negelbės - ištikimiausi prarasti../

Cha cha

Cha cha portretas
konslibai - siknoj! Sveikinu Lietuvą kad ir nelabai žymiu(ką ta Marjonetė Daukantynje gal?), bet tikrai aiškiu apsisprendimu.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Puteikis ir Puteikienė yra LR politinis nesusipratimas. Po Prezidento rinkimų fiasko, po EP fiasko, po partinių jų partijos nesusipratimų jie turėtų išnykti iš politinio akiračio. Džiaugčiausi ne mažiau nei po šimonytės pralaimėtų Prezidento rinkimų, kurie, manau, neišvegiami.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių