Quantcast

Atšauktas Seimo pirmininkės vizitas į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkės „darbietės“ Loretos Graužinienės gegužės pradžioje planuotas vizitas į Kijevą kol kas neįvyks.

Kaip BNS penktadienį informavo Seimo pirmininkės sekretoriato vadovas Mantydas Bekešius, šį vizitą rengusios Švedijos atstovai pranešė, kad dėl Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko, laikinai einančio prezidento pareigas Oleksandro Turčynovo užimtumo Šiaurės, Baltijos valstybių bei Višegrado šalių parlamentų pirmininkų susitikimas Kijeve atidedamas.

Parlamentų vadovai pageidavimą aplankyti Ukrainą ir susipažinti su situacijoje joje išreiškė per Vilniuje vykusią Europos Sąjungos valstybių parlamentų pirmininkų konferenciją. Už išvykos organizavimą atsakinga buvo Švedija.

Šią savaitę Seimo valdyba pritarė L.Graužinienės komandiruotei.

Neramumų krečiamoje Ukrainoje Seimo pirmininkė lankėsi kovo viduryje, ji dalyvavo Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinės Asamblėjos (PA) prezidiumo posėdyje ir praėjusių metų lapkričio pabaigoje prieš Rytų partnerystės susitikimą Vilniuje.

Gegužės 12–15 dienomis L.Graužinienė ketina vykti į Moldovą dalyvauti Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
labai pasipūtusį ir savę sureikšminusi kaimo bobelė.

JO

JO portretas
Jai aplamai derėtų niekur nevažiuoti, nes jos anglų kalba siaubinga. Kam juokinti žmones, kad toks aukštas pareigūnas nemoka angliškai. Ji nesugeba ne tik oficialiai kalbėti, bet ir asmeniškai tiesiogiai bendrauti.

Vista

Vista  portretas
ta slapia neisleisti I jokius forumus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių