Quantcast

Vilniečiai apie šešių savaičių R. Šimašiaus atostogas: nėra tvarkos

  • Teksto dydis:

Atostogų – daugiau nei šešias savaites. Tiek laiko poilsiaus sostinės meras Remigijus Šimašius. Pasak mero patarėjų, šešias savaites R. Šimašius sukaupė per kelerius vadovavimo metus, kai ilsėtis neidavo. Vilniaus gyventojai guodžiasi, kad patys tokių ilgų atostogų nesulaukia. Šiuo metu ilsisi ir daug Vyriausybės ministrų, dėl to jau nepavyko surengti Vyriausybės posėdžio, praneša LNK.

Vasara – intensyviausias atostogų metas, todėl pailsėti skuba ir politikai. Tiesa, kai kurie atostogų išeina labai ilgam. R. Šimašius poilsiauja nuo liepos 11 d. ir tą darys iki rugpjūčio 24 d. Iš viso tai yra šešios savaitės ir dvi papildomos dienos.

„Jokios intrigos čia nėra. Mero atostogos yra viešai paskelbtos ir jo darbotvarkėje. Pirmiausia tai yra kūrybinės atostogos. Kaip įstatymai leidžia, meras yra pasiėmęs visas sukauptas atostogas ir dar vieną savaitę neapmokamų atostogų“, – teigė Vilniaus mero patarėjų grupės vadovė Ieva Dirmaitė.

LNK žiniomis, R. Šimašius šiuo metu poilsiauja Prancūzijoje.

Vilniečiams tokios sostinės vadovo atostogos atrodo gerokai per ilgos.

„Tikrai per daug. Mums tiek neleidžia atostogauti. Aš dvi savaites buvau atostogų, dar viena savaitė liko“, – sakė vilnietė.

„Žinoma, kad per daug. Nėra tvarkos“, – piktinosi kita moteris.

„Per daug, kadangi dabar vasara, miestas šiek tiek nesutvarkytas, vyksta remontai“, – kalbėjo vilnietis.

Pasak politologo Sauliaus Spurgos, tai – priminimas, kad R. Šimašius baigia savo kadenciją, todėl norisi išnaudoti visas likusias atostogas.

„Jeigu jis pretenduotų dar vienai kadencijai, matyt, mes šitos žinios neturėtume“, – svarstė S. Spurga.

Atostogauja ne tik sostinės meras. Iš keturiolikos ministrų praėjusią savaitę vienu metu nedirbo net šeši ministrai. Dėl to neįvyko Vyriausybės posėdis.

Prieš dvi kadencijas ministrų kabinetui vadovavęs Algirdas Butkevičius nesupranta, kaip Vyriausybė gali nedirbti.

„Nebūdavo tokios praktikos, kad dėl to, jog ministrai atostogauja, nebūtų galima suorganizuoti ministrų posėdžio. Labai griežtai buvo pasakyta, kad Vyriausybės posėdžiai turi vykti“, – teigė A. Butkevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Atostogos dirbančiai Vyriausybei, anot politologo S. Spurgos, yra būtinos, tačiau ministrai turėtų įsivertinti galimybę skubos tvarka grįžti į darbą.

Vis dėlto tai yra svarbios sritys. Jeigu kyla ypatingos situacijos, visi tikimės, kad ministras bus ir vadovaus.

„Nekelia džiugesio žinios, kad prezidentas ar premjerė jau metus kitus neatostogauja, bet supraskime, šios pareigos yra ypatingos. Vis dėlto tai yra svarbios sritys. Jeigu kyla ypatingos situacijos, visi tikimės, kad ministras bus ir vadovaus“, – aiškino S. Spurga.

Buvusį premjerą A. Butkevičių stebina dabartinių Vyriausybės narių abejingumas darbui.

„Matome, kad įtampa žmonių tarpe auga dėl tam tikro neapibrėžtumo kalbant apie karą Ukrainoje. Klausimų yra daug, bet toks abejingumas iš Vyriausybės kabineto narių mane labai keistai stebina“, – teigė A. Butkevičius.

Prieš dvejus metus plačiai nuskambėjo tuometinio sveikatos apsaugos ministro A. Verygos istorija, kai siaučiant koronavirusui šis išėjo atostogų penkioms savaitėms. Tiesa, kilus diskusijoms, A. Veryga į darbus grįžo gerokai anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ddt

Ddt portretas
Koks meras,toks ir miestas.Ir atvirkščiai.

Laisvės partija

Laisvės partija portretas
Ko neatostogauti, kai esi pats sau ponas, padėjęs b... ant visų

Joo

Joo portretas
Sita valdzia nemirtinga..Paskelbta nepaprastoji padetis,o jie atsipute atostogauna! O kodel ne?Simonyte uz visus atidirbs!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių