Quantcast

Atnaujintame biudžeto projekte mažėja finansavimas gynybai

Lapkritį pasikeitus ekonomikos augimo prognozėms, Vyriausybės atnaujintame kitų metų valstybės biudžeto projekte finansavimas gynybai mažėja dešimčia milijonų eurų, tačiau asignavimų procentas nuo bendrojo vidaus produkto (BVP) išlieka tas pats.

Seimui pirmadienį pateiktame atnaujintame biudžeto projekte gynybai numatyta skirti kiek daugiau nei 1 mlrd. 17 mln. eurų. Ankstesniame projekte krašto apsaugai buvo numatyta daugiau nei 1 mlrd. 27 mln. eurų.

Abiem atvejais tai siekia 2,02 proc. BVP. Tokia situacija susidarė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) lapkritį sumažinus kitų metų Lietuvos ekonomikos augimo prognozę.

2020-ųjų valstybės biudžeto įstatyme numatyta, kad Vyriausybė galės pasiskolinti tiek, jog finansavimas krašto apsaugai siektų „ne mažiau kaip 2,02 proc. BVP, bet ne daugiau kaip 2,05 proc. BVP“.

Ankstesniame projekte buvo numatyta galimybė pasiskolinti tiek lėšų, kad asignavimai siektų 2,05 proc. BVP.

Šiemet gynybos biudžetas siekia maždaug 967 mln. eurų arba 2,03 proc. BVP.

Parlamentinės politinės partijos, išskyrus socialdemokratus, yra sutarusios iki 2030 metų gynybai skirti ne mažiau kaip 2,5 proc. BVP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patrijotas

Patrijotas portretas
Mazinkim išmokas bomžams ir bus tu pinigu ir mokytojams ir gaisrininkams ir visiem kitiems o gana remt veltedžius geriau jau kokia raketa nupirkt

Kęstas

Kęstas portretas
Ką ginsime? Vergovę? „Norvegijos žiniasklaidoje rašoma, jog Lietuvos bendrovių vairuotojai dažnai yra pervargę, priversti ilsėtis, nakvoti bei gamintis maistą stovėjimo aikštelėse, kurios yra pritaikytos trumpiems sustojimams dienos metu ir yra išlaikomos už Norvegijos mokesčių mokėtojų pinigus. Ši situacija rodo patį blogiausią socialinio dempingo pavyzdį Norvegijos transporto pramonėje – žiaurų Lietuvos vairuotojų išnaudojimą tiesiog po Norvegijos kontrolės institucijų nosimi." Panašu, kad Vakarų valstybės pribunda ir jau mato, su kokiais Lietuvos darbdaviais joms tenka konkuruoti. Baigiasi Lietuvos darbdavių socialinio dempingo dienos. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

oj uzpyks

oj uzpyks portretas
pendziai ant wasalu kad finansus apkarpo...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių