Quantcast

Ateinančiais metais keisis dviejų ministerijų pavadinimai

2019 m. sausio 1 d. įsigalios Seimo priimtos Vyriausybės įstatymo pataisos, kuriomis nutarta pakeisti Ūkio bei Švietimo ir mokslo ministerijų pavadinimus.

Ūkio ministerija turėtų vadintis Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Šiuo pakeitimu siekiama kurti modernų valstybės požiūrį ir atkreipti dėmesį į šiuolaikišką ekonominių procesų reguliavimą, o visų pirma - į inovacijas, kurios sudaro svarbų pagrindą valstybės ekonomikos augimui. Anot iniciatorių, ministerijos pavadinimas tiksliau reprezentuos ministerijos veiklos sritį, pobūdį ir pagrindinius tikslus, jos pavadinimas bus labiau suprantamas tarptautinei bendruomenei.

Švietimo ir mokslo ministerija vadinsis Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Kaip tvirtina iniciatoriai, pakeitus šios ministerijos pavadinimą bus sudarytos prielaidos padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose, taip pat pagerinti tarptautinį bendradarbiavimą fizinio aktyvumo ir sporto srityse. Taip pat tikimasi sustiprinti ministerijos vaidmenį sporto srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O gal tuo pačiu ir Teisingumo ministeriją reiktų pervadint į Korupcijos bei nusikaltimų ministeriją?..

Buhalteris

Buhalteris portretas
Atributų keitimui panaudos kokį 50 - 70 tūkstančių Eurų minimum. O mokytojams pinigų nėra!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių