Quantcast

A. Armonaitė: norėčiau, kad Seime būtų daugiau balsavimo pagal sąžinę

Po nesėkmingo balsavimo dėl narkotikų dekriminalizavimo prakalbus, kad Laisvės partijoje bus diskutuojama apie tolesnę valdančiosios koalicijos ateitį, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad šį klausimą partijos valdyba ketina svarstyti jau šiandien (trečiadienį – ELTA). Visgi, anot A. Armonaitės, Laisvės partija pasitraukti iš koalicijos neketina.

„Mes turime niekaip nesibaigiančią pandemiją, turime migrantų krizę, esame pradėję labai svarbių reformų (...), norime nedaryti staigių judesių ir nesivadovauti emocijomis, kad Lietuvai svarbiu metu įvyktų kažkokių turbulencijų, tačiau dar kartą kartoju, kad natūralu, jog Laisvės partijos nariams, Laisvės partijos rinkėjams kyla klausimus, o kaip mums įgyvendinti tuos pokyčius, kuriais tikime? Natūralu, kad tokiame kontekste mums reikia pasitarti“, – trečiadienį LRT radijui sakė A. Armonaitė. 

Anot Laisvės partijos pirmininkės, taryboje partijos nariai pirmiausia ketina aptarti ne buvimą koalicijoje, tačiau tai, kaip įgyvendinti stringančius partijos projektus – Partnerystės įstatymą ir mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo pataisas.

„Mums labai svarbu, kad Laisvės partijos programa būtų įgyvendinta. Partnerystės įstatymas, baudžiamųjų įstatymų pokyčiai, kad pacientai gautų gydymą, o ne kalėjimą. Tai yra tik du klausimai, bet jie yra tokie simboliniai, vakarietiškos, progresyvios Lietuvos klausimai. Tai mes tarsimės šiandien valdyboje. Noriu pasakyti, kad platesnę poziciją apims ne valdyba, o platesnė Laisvės partijos narių grupė, tai yra politinė taryba“, – trečiadienį LRT radijui sakė A. Armonaitė. 

A. Armonaitei abejonių kelia ir opozicinių partijų balsavimai

Siekiant įgyvendinti Laisvės partijos prioritetinius projektus, A. Armonaitė suabejojo ne tik dėl valdančiųjų solidarumo, tačiau  ir dėl opozicinių partijų balsavimo. Anot jos, nors opozicinės partijos pirminėse stadijose projektus palaiko, galutiniame balsavime pritrūksta drąsos išlaikyti savo poziciją. 

Tai aš noriu iškelti klausimą, kodėl mes ateiname į politiką, ar tam, kad kažkaip pažaistumėme ir patrukdytumėme valdančiajai daugumai, jos partijoms priimti pokyčius.

„Pokyčiams, kalbantiems apie pagarbą žmogaus teisėms, jiems visada reikia plataus politinio palaikymo tiek valdančiojoje daugumoje, tiek opozicinėse partijose, kurios (opozicinės partijos – ELTA) kai kuriuos dalykus palaiko, bet balsuoti neišdrįsta“, – sakė Laisvės partijos pirmininkė. 

„Tai aš noriu iškelti klausimą, kodėl mes ateiname į politiką, ar tam, kad kažkaip pažaistumėme ir patrukdytumėme valdančiajai daugumai, jos partijoms priimti pokyčius, ar priimti tuos pokyčius, kuriais nuoširdžiai tikime. Iš tiesų, ir opozicijoje yra žmonių, kurie palaikė kai kuriose stadijose šiuos projektus (...), tai aš norėčiau, kad būtų daugiau balsavimo pagal sąžinę“, – pridūrė A. Armonaitė. 

ELTA primena, kad mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo pataisų projekto autorė Morgana Danielė ketvirtadienį sakė, kad apie koalicijos ateitį frakcijoje bus diskutuojama artimiausiu metu. Laisvės frakcijos narė nekonkretizavo, kas konkrečiai būtų sprendžiama, tačiau patikslino, jog diskusija bus apie darbo valdančiojoje daugumoje principus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas  portretas
Gaivalas vis nerimsta... neilgai, oi neilgai ji belos, šuns balsas į dangų neina.

genadijus

genadijus portretas
is koalicijos neiseis nes ten daugiau pinigeliu nubyra o kur seimunu sazine buvo ten isaugo (kas ant tyoros buvo parasyta)

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
manau reiktu daugiau pagal sveiką protą , nes kiek dabar matyti tai armonaitė rūpinasi iškrypėliais , tai kas ten pas ją sąžinėje
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių